Opera Max'tan müzik uygulamalarına destek

Opera'nın sevilen sürümü, yeni güncellemeyle birlikte bu alanda da veri tasarrufu sağlayacak!

Opera daha da tasarruflu!

Opera her ne kadar tarayıcı alanında tanınsa da şirket son zamanlarda Android için veri tasarrufu sağlayan Opera Max isimli uygulamaya yoğunlaşmış durumda.

Şirket ilk olarak Instagram ve Facebook gibi görüntü ağırlıklı uygulamalar için bant genişliği tasarrufuna yardımcı olmayla başladı ancak bu yılın başlarında da YouTube gibi video akış servisleri için veri tasarruf desteğini tanıttı. Bugün ise bu hizmetini sınırlı sayıdaki müzik uygulamalarıyla genişletiyor.

Opera Max en son sürümüyle kullanıcıların YouTube Music, Pandora, Slacker Radio, Gaana ve Saavn müzik akışı için kullanacağı verilerden yaklaşık olarak yüzde 50 oranında bir tasarruf sağlayacağını vadediyor. Açıkçası burada eksik hizmet Spotify olarak görünüyor ancak desteklenen uygulamalardan birini sıklıkla kullanıyorsanız ve sınırsız bir internet paketiniz yoksa denemeye değer.

Opera müzik akışlarını Rocket Optimizer kullanarak optimize ediyor. Şirket bu veri optimizasyon hizmetini 2013 yılı içersinde Skyfire'dan satın almıştı.

Opera ürün müdürü Sergey Lossev konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Pandora, Slacker Radio, Gaana, Saavn, ve YouTube Music olmak üzere ilk beş uygulama bizim kalite-güvence testimizi geçti ancak biz yakın gelecekte daha fazla müzik akış uygulamalarını destekleyeceğiz" dedi.

Okuyucu Yorumları