OPPO Reno Serisi Tanıtıldı

Çinli cep devi OPPO'nun ilginç ön kamera tasarımıyla gündemde olan yeni Reno serisi akıllı telefonları resmi olarak tanıtıldı!

OPPO Reno serisi tanıtıldı

Bir süredir ortaya çıkan sızıntılarla gündemde olan OPPO'nun Reno ismini verdiği akıllı telefon serisi, Çin'de düzenlenen etkinlikte resmi olarak tanıtıldı. Seri, Reno 10x Zoom Edition ve Reno olmak üzere iki farklı modele sahip. Daha önce internete düşen resimlerde olduğu gibi, her iki model de gerektiğinde telefonun üst kısmından açılan, 16 megapiksellik bir selfie kamerası ile geliyor.

Reno 10x Zoom Edition, üst seviye telefonlara rakip olarak karşımıza çıkıyor. Telefonda 6.6 inç boyutunda ve Full HD+ çözünürlük sunan bir AMOLED ekrana yer verilmiş. OPPO, amiral gemisi modelinin kalbine Snapdragon 855'i yerleştirmiş. 4.065mAh kapasiteli batarya, OPPO'nun yeni VOOC 3.0 hızlı şarj sistemini de destekliyor.

Telefonun arka kısmında 3 kameradan oluşan bir kamera sistemi bulunuyor. Ana sensör 48 megapiksel çözünürlüğe sahip. Ona 8 megapiksel süper geniş açı lens ve 13 megapiksel periskobik zum lens eşlik ediyor. Ana sensör ve periskobik zum lens optik imaj sabitleyiciye sahip. Süper geniş açı lensi ise sanyede 60 kare ile 4K video çekimine izin veriyor. Son olarak, Reno 10x Zoom Edition'da bir de ekrana gömülmüş olan parmak izi sensörü bulunduğunu ekleyelim.

Alt model olan Reno ise, Reno 10x Zoom Edition'a göre bazı farklara sahip. Öncelikle ekran 6.4 inç büyüklüğünde. Telefonun merkezinde Snapdragon 701 bulunuyor. Batarya kapasitesi 3,765mAh, kamera sistemi ise iki lensten oluşuyor (48 megapiksel ana lens ve 5 megapiksel derinlik kamerası). Ayrıca 4K video çekimi, bu kez 30fps ile sınırlı kalıyor.

Mayıs ayında, ilk olarak Çin'de piyasaya sürülecek olan yeni Reno serisi, 24 Nisan tarihinde Avrupa'da da raflarda olacak. Açıklanan fiyatlar ise şu şekilde: Reno 10x Zoom Edition 600 dolardan başlayacak ve 710 dolara kadar çıkabilecek. Standart Reno modeli ise, 450 dolardan başlayarak (6GB RAM, 128GB dahili depolama) 540 dolara kadar (8GB RAM, 256GB dahili depolama) çıkacak.

Okuyucu Yorumları