Xiaomi Redmi Note 9 İnceleme

Uygun fiyatı ve yüksek performansıyla orta sınıf akıllı telefonlara hareket getiren detaylı Redmi Note 9 incelemesi!

CHIP Online Notu 90
  • Harika pil ömrü
  • Başarılı kamera yetenekleri
  • Büyük ve parlak ekran
  • İyi performans

Xiaomi, kısa bir süre önce yeni Redmi Note 9 akıllı telefon ailesini tanıtmıştı hatırlarsanız. Dünya genelinde 110 milyonun üzerinde satış başarısı gösteren Redmi Note serisine katılan bu yeni ailenin tüm üyeleri bizlere ulaştı ve sırasıyla incelemelerini gerçekleştiriyoruz. Bugün bu modellerden, en özellikli orta sınıf akıllı telefonu Redmi Note 9'u etraflıca inceliyoruz.

Redmi Note 9 satınalma seçenekleri için tıklayın

Redmi Note 9 Tasarımı Nasıl?

Redmi Note 9 Tasarımı Nasıl?

Redmi Note 9, üst sınıf özellikler göstermesiyle orta sınıf akıllı telefonlar arasına büyük hareketlilik katıyor. Tasarımı ve ergonomisiyle de oldukça şık görünen telefon, elimizde Forest Green adı verilen orman yeşili rengiyle bulunuyor, fakat dilerseniz Redmi Note 9'u Geceyarısı Grisi ve Buzul Beyazı gibi farklı renk seçenekleriyle de tercih edebiliyorsunuz.

Xiaomi Redmi Note 9 Çift SIM Kart Desteği

Telefonun çevre detayları oldukça güzel. Arka kısımdan kenarlara doğru yuvarlatılan kasası ile elde iyi bir dengede dururken, telefon çevre bağlantılarıyla da geniş seçenek sağlıyor. Redmi Note 9'da 3.5 mm kulaklık girişi, kızıl ötesi sensörü, çift SIM kart desteği, microSD kart ile ek hafıza yuvası ve USB-C portu yer alıyor.

Xiaomi Redmi Note 9 Parmak İzi Sensörü

Bu arada Redmi Note 9'da elbette parmak izi sensörü yer alıyor. Telefonun hemen arkasındaki kamera setinin altına konumlandırılan parmak izi sensörü gayet hızlı ve akıcı şekilde çalışırken, telefonda ayrıca bir yüz tanıma sistemi de tabii ki var.

Redmi Note 9 Ekran Özellikleri

Redmi Note 9 Ekran Özellikleri

Redmi Note 9, ekranıyla geniş bir görüntü sağlıyor. 6.53 inç büyüklüğünde Nokta Ekran adı verilen bir ekrana sahip olan telefon, bu ekranıyla fazlasıyla güzel bir görüntü üretiyor. IPS LCD panelden oluşan ekran, uzun süreli göz konforyu için TÜV Rheinland düşük mavi ışık sertifikasına ve kazara sıvı dökülmelerine karşı dayanıklı nano kaplama özelliği de taşıyor.

Redmi Note 9'un ekranı 1080x2340 piksel çözünürlüğünde ve 450 nit parlaklık değerine sahip olmasıyla, hem iyi seviyede parlaklık hem de yüksek çözünürlük üretebiliyor. Ayrıca ekran çerçevelerinin oldukça ince tutulmuş olması sayesinde geniş bir görüntü alanı sağlayabilen ekran, Corning Gorilla Glass 5 ile korunurken, ekranın üzerinde halihazırda bir koruma filminin bulunduğunun da altını çizelim. Ayrıca yine telefonun kutu içeriğinde silikon kılıfın bulunması da önemli bir diğer avantaj oluyor.

Redmi Note 9 Özellikleri Neler?

Redmi Note 9 Özellikleri Neler?

Redmi Note 9, orta sınıfa ait gayet başarılı bir telefon oluyor. MediaTek Helio G85 işlemciden güç sağlayan telefon, bu işlemciyi bulunduran dünyanın ilk akıllı telefon olmasıyla da fark yaratıyor. 2 adet 2.0 GHz frekansında çalışan performans odaklı Cortex-A75 çekirdeğinden güç alan bu işlemci, ayrıca 1.8 GHz frekanslı verimlilik odaklı Cortex-A55 çekirdeklerini de bulunduruyor.

Orta sınıf bir akıllı telefon için gayet güçlü olan bu işlemciyle beraber ise yaklaşık 1000 MHz hızında ARM G52 MC2 grafik işlemcisi geliyor ve bu sayede Redmi Note 9 özellikle keyifli bir oyun deneyimi sunabiliyor.

Xiaomi Redmi Note 9 Depolama Kapasitesi

Redmi Note 9'un RAM kapasitesi 3 GB, dahili hafızası ise elimizdeki modelde 64 GB. Ancak isterseniz Redmi Note 9'u 128 GB hafıza seçeneğiyle de tercih edebiliyorsunuz.

Android 10 işletim sistemin çalıştığı Redmi Note 9, pil performansıyla da iddialı. Telefonda tam 5020 mAh kapasitesinde batarya yer alıyor ve bu sayede uzun pil ömrü sağlayabiliyor. Ayrıca 18W hızlı şarj desteğine sahip olmasıyla da gayet kısa sürede şarj edebiliyorsunuz.

Redmi Note 9 Kamera Performansı

Redmi Note 9 Kamera Performansı

Redmi Note 9, toplamda 5 kameralı bir akıllı telefon oluyor ve kameralarıyla gerçekten de keyifli bir deneyim yaşatıyor. Arka yüzeyde, telefonun tam ortasına konumlandırılan 4'lü kamera seti, güzel görünürken, burada ana kamera 48 MP ölçüsünde olmasıyla, çekeceğiniz fotoğraflarda yüksek çözünürlük imkanı tanıyor.

Her türlü ışık ortamında net, ultra yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekebilen Redmi Note 9, 8 MP ultra geniş açılı lensi ile etkileyici büyük grup fotoğrafları çekebiliyor, geniş manzara anlarını yakalayabiliyor.

Redmi Note 9'da ayrıca 2 MP makro lens ve 2 MP derinlik sensörü de bulunuyor. Bunlar sayesinde bokeh efektiyle etkileyici yakın plan fotoğraf çekimleri yapabildiğiniz gibi, ayrıca alan derinlikli portre çekimlerinde de bulunabiliyorsunuz.

Redmi Note 9'da ön kamera ise 13 MP şeklinde ekranın içine yerleştirilmiş durumda. Bu ön kamera ile de güzel selfie fotoğrafları çekebiliyor, Full HD kalitesinde video kaydı yapabiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak değerlendirirsek Redmi Note 9, orta sınıf akıllı telefonlar için gayet keyifli bir model olmuş. Tasarımıyla güzel görünen, performansıyla iyi sonuç üreten, kamerasıyla ve pil ömrüyle de uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak olmasıyla rahatlıkla tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Xiaomi Redmi Note 9
Ürün Markası Xiaomi
CHIP Online Notu
90
İşletim SistemiAndroid 10
İşlemciMediaTek Helio G85
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.0 - 18. GHz
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu6.53 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2340 px
Grafik İşlemciMali-G52 MC2
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama64 GB
Ön Kamera13 MP
Arka Kamera48 MP
Arka Kamera (2)8 MP
Arka Kamera (3)2 MP
Arka Kamera (4)2 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Batarya Kapasitesi5020 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar77 x 162 x 8.9 mm
Ağırlık199 gr.