Oyun efsanesi Carmack'tan şok istifa!

Oyun dünyasının yaşayan efsanesi, istifa kararıyla herkese ufak bir şok yaşattı!

Efsaneden şok karar!

Oyun dünyasının en çok tanıdığı ve imza attığı yapımlar dolayısıyla en çok sevdiği isimlerden birisidir John Carmack. Doom, Quake ve Wolfenstein gibi efsane yapımların en büyük pay sahiplerinden olan programcı, ne yazık ki yıllarını verdiği id software'den ayrılmış bulunuyor.

Bilindiği üzere, yaz aylarından itibaren kendisini Oculus VR çalışmalarına kaptıran efsane isim, bu cihaz üzerinde daha fazla çalışmak adına geçmişi ile bağlarını koparmış durumda. id Studio yöneticisi Tim Willits'in konu hakkında yaptığı açıklamaysa şu şekilde basına yansıdı; "id içerisindeki oyun programlama ve geliştirme işlerinden daha farklı yönlere odaklanmak isteyen John Carmack, firmamızdan istifa etmiştir."

Sözlerine "Kendisinin ayrılışı, hali hazırda bulunan hiçbir projeyi etkilemeyecektir" şeklinde devam eden Willits, bir anlamda firmanın üzerinde çalıştığı yeni grafik motoru olması planlanan Tech 5 hakkında bir sorun çıkmayacağının da altını çizmiş oldu. Diğer taraftan Carmack'ın firmadan ayrılışı, kendisinin Twitter hesabına bakıldığı zaman çok daha ilginç bir hal alıyor zira attığı Twittler daha ziyade zorunlu bir istifayı işaret ediyor.

"id Software'ın teknik destek elemanı olarak işime devam etmek istedim ama öyle görünüyor ki yaptıklarım işe yaramadı. Belki de bu ayrılık en iyisi oldu, iki farklı yere odaklanmak ziyadesiyle zorlayıcıydı." Diğer taraftan ayrılığın pek de sürpriz olduğu söylenemez. Carmack yaz aylarında zaten Kicstarter tarafından desteklenen projenin başına geçmişti. Bu yeni giyebilir teknolojide düşünülenden fazlası olduğunu iddia eden programcı, bakalım bizleri bu sefer de şaşırtabilecek mi?

Okuyucu Yorumları