Oyun oynamanın keyfine LED ile varın...

LED teknolojisinin sunduğu olağanüstü gerçeklik PC monitörlerinde bir devrim yaratmaya aday!

Oyunlar en iyi nasıl oynanır?

LCD'nin tahtı sallanıyor. Bir zamanların kaba, büyük ve masaüstlerinde gerektiğinden fazla yer kaplayan, bir o kadar da çok elektrik tüketen tüplü PC monitörleri geçtiğimiz iki yıl içerisinde büyük evrim geçirdiler ve yerlerini ince, hafif ve şık çizgileri ile LCD monitörlere bıraktılar. Tam LCD monitörlerin ekran piyasasındaki hakimiyeti kemikleşti derken LCD'den daha iyi görüntü kalitesi, daha az güç tüketimi ve gerçeğe daha yakın renkler sunan LED teknolojisinin evrimi dengeleri tekrar değiştireceğe benziyor.

Bugün hayatın hemen hemen her anında görebileceğimiz LED teknolojisi önce TV ekranlarına, oradan da PC monitörlerine sıçradı. Yukarıda sözünü ettiğimiz evrimi en yakından takip eden ve bu teknolojinin geliştirilmesine bire bir katkıda bulunan LG'nin yeni ürünü W86, masaüstü PC'lere LED keyfini yaratmaya aday!

CHIP Online test merkezinden: LGW2486L

Dünyanın ilk LED LCD Monitörü!

Dünyanın ilk LED LCD Monitörü!

"Bir bilgisayarın en önemli bileşeni nedir?" sorusuna verilecek bir çok yanıt var. Performans tutkunlarının aklına ilk seferde hemen işlemci, çekirdek sayısı, bellek miktarı vs. gibi teknik yanıtlar gelirken çok önemli bir nokta gözden kaçıyor. Eğer sıkı bir bilgisayar kullanıcısıysanız, oyunlarla çok fazla haşır neşir oluyorsanız bu durumda günlük hayatınızın büyük bir kısmını bilgisayarınızın monitörüne bakarak geçiriyorsunuz. Ve bu monitöre belki de en değerli uzvunuz olan gözleriniz ile bakıyorsunuz. Bu yüzden hem sağlık hem de bilgisayardan keyif almak açısından gerçeğe yakın, parlak renkleri olan ve ayrıntıları rahatça görüntüleyebilen bir monitörün bilgisayarın en önemli parçası olduğunu söylemek çok da büyük bir hata olmaz...

"LCD monitörlerden %30 daha ince ve hafif olan yeni W86, normal CCFL monitörlerden yaklaşık %40 daha az enerji tüketirken, çarpıcı tasarımıyla da göz dolduruyor."

Tüketici elektroniği ürünlerinde dünya liderliğini üstlenen ve geliştirdiği ürün ve çözümlerle birçok "ilk"e imza atan LG Electronics, geliştirdiği, dünyanın ilk LED LCD Monitörü LG W86 ile bilgisayar tutkunlarını, yepyeni bir döneme davet ediyor. LG W86 LED LCD Monitör, mükemmel görüntü kalitesiyle daha gerçekçi bir oyun deneyiminin kapılarını açıyor.

CHIP Online test merkezinden: LGW2486L

Tasarımın önemi

Tasarımın önemi

LCD monitörlerde günümüzde en az teknik üstünlük kadar önemli olan tasarım kalitesi LG W86'da ön planda görülüyor. Enerji tasarruflu arkadan LED aydınlatmasıyla kristal berraklığında görüntü kalitesi sunan W86, olağanüstü dış görünümüyle de bulunduğu her yere kolayca uyum sağlıyor.

Gelişmiş arkadan LED aydınlatma teknolojisine sahip yeni W86, bu sayede hem 20.5mm gibi inanılmaz bir inceliğe sahip hem de çoğu CCFL arkadan aydınlatmalı monitörlerin üçte biri kadar ince ve hafif...

LG W86'nın 20.5mm'lik ekranı, kesme mücevher gibi parlayan, yakut kırmızısı bir altlığın üzerine oturuyor. Hemen ekranın altından geçen altın kuşak, monitörü tıpkı bir gerdanlık gibi süslüyor. Ayrıca ekranı çevreleyen hoş, parlak siyah yüzey, temiz, sade bir kontür oluşturuyor.

LG W86, üzerindeki harici kumanda tuşlarına bile özel bir önem verilerek tasarlanıyor. LED aydınlatmalı açma-kapama tuşu, dış çerçeveyi parlak bir mücevher gibi süslerken, diğer kontrol tuşları, çerçevenin içerisine gizlenmiş kırmızı pırıltılarını yalnızca el yaklaştırılınca göz önüne seriyor.

CHIP Online test merkezinden: LGW2486L

Görüntü kalitesinde LED farkı

Görüntü kalitesinde LED farkı

2,000,000:1 gibi etkileyici bir dinamik kontrast oranına sahip olan W86, fotoğrafların, filmlerin ve oyunların tüm detaylarını en mükemmel şekilde gözler önüne seriyor. W86, bu eşsiz performansının yanı sıra, normal CCFL monitörlerden yaklaşık olarak yüzde 40 oranında daha az enerji tüketiyor ve civa içermiyor.

Rakipsiz görüntü kalitesiyle fark yaratan W86'nın 22inç ve 24inç modelleri, Full HD 1080p çözünürlük sunuyor. Tüm modellerin tepki süresi ise sadece 2 milisaniye. Modelin sahip olduğu yeni "Auto Bright" özelliği, ekranın parlaklığını odadaki ışığın ve ekrandaki içeriğin parlaklığına göre hassas bir biçimde ayarlıyor. Bu sayede en iyi görüntü kalitesine ulaşıyor, enerji tasarrufu sağlıyor ve göz yorgunluğunu en aza indiriyor..

İki adet HDMI çıkışı, W86'nın en üstün görüntü kalitesinde PC'lere, oyun konsollarına ve Blu-ray cihazlara kolaylıkla bağlanabilmesine olanak tanıyor. Monitördeki 16:9 en-boy oranıyla, geniş ekran filmleri seyrederken, izleme keyfini bozan siyah kuşaklar olmadan ekranın tamamından görüntü veriyor.

LG W86, kullanıcılarına mükemmel bir deneyim sunmak için sıra dışı özellikleri barındırıyor. Sinema modunda, sıradan ekranlarda olduğundan çok daha üstün bir online video seyretme deneyimi yaşatıyor.

Tek bir tuşla, video haricinde tüm ekran kararıyor. Zaman Kumandası, önceden girilmiş aralıklarla mola vermeye yönelik otomatik hatırlatmalar yapıyor. W86'nın 4:3 geniş modu, daha eski ekranlar için tasarlanmış olan oyun ve programları en düşük bozulmayla sunuyor. Ekrandaki görüntüyü ve yazıları daha büyük olmaları için daha düşük bir çözünürlüğe geçiren "EZ Zooming" özelliği de yorgun gözler için güzel bir alternatif sunuyor.

LG W86, 22inç ve 24inç, 16:9 konfigürasyonlarında seçenekleriyle, dünya çapında ekim ayından itibaren kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

CHIP Online test merkezinden: LGW2486L