PENTAX X-5 ile keskin,net görüntüler

26x yakınlaştırma lensine sahip yeni Pentax, hareketli LCD ekranı ve işlevleri ile dikkat çekiyor!

Hepsi bir arada kamera!

Pentax, hepsi bir arada dijital fotoğraf makinesi X-5'i duyurdu. Kompakt ve taşıması kolay pratik ölçülerdeki gövdesiyle Pentax X-5 dijital fotoğraf makinesi 26x optik yakınlaştırma özellikli ve 22.3mm ultra geniş açı ile 580mm süper telefoto odak uzaklık değerlerine sahip objektifi ile son derece esnek çekim olanakları sunuyor. Cihazda yer verilen 1 cm Makro Çekim Modu fotoğrafseverlerin 1 cm mesafeye kadar yakın mesafeden göz alıcı kalitede makro fotoğraflar çekebilmelerini sağlıyor. Tüm fotoğraf çekim koşullarında kullanıcıların beklentilerine cevap verebilen özellikleriyle Pentax X-5 dijital fotoğraf makinesi sahip olduğu Akıllı Zum fonksiyonu sayesinde görüntü kalitesinden ödün vermeden toplam 187.2x (35mm fotoğrafçılık eşdeğeri 4174mm) yakınlaştırma oranı sunabiliyor.

Yüksek hassasiyetli çekimlerde görüntü kalitesini optimize eden arka aydınlatmalı CMOS görüntü sensörü

X-5, arka aydınlatmalı CMOS görüntü sensörüne sahip. Süper yüksek çözünürlükte fotoğraflar sunmak için ISO 6400'lük üstün hassasiyeti ve yaklaşık 16 etkin mega pikseli ile kayda değer yüksek hassasiyet, düşük gürültü karakteristikleri ve yüksek hızda görüntü verisi okuma sunar. X-5 ayrıca, son teknoloji ürünü görüntüleme motoruna sahiptir. En yeni Super Resolution teknolojisi ile desteklenen bu motor, iyi tanımlanmış detaylar ile net ve kaliteli görüntüler üreten olağanüstü görüntü işleme performansı sunar. Dahası, benzersiz Elde Gece Manzarası çekim modu, aynı anda birden fazla görüntü çekip bunları tek bir fotoğrafta birleştirerek bulanık olmayan gece çekimleri yapmaya olanak sağlar.

Makro çekim de yapabilen fotoğraf makinesi

Makro çekim de yapabilen fotoğraf makinesi

Çiftli sallantı azaltma sistemi ile keskin, net görüntüler

X-5'in çiftli sallantı azaltma sistemi, PENTAX tarafından geliştirilen dijital SR modu ile sensör-kaydırma tipi SR (Sallantı Azaltma) mekanizması, can sıkıcı kamera sallantısı durumunu daha etkin biçimde telafi ediyor. Bu hibrid sistem sayesinde, telefoto lens kullanımı, yetersiz aydınlatılmış mekânlarda sadece gelen ışıkla çekim yapma veya günbatımı çekimleri gibi makinenin sallantıya yatkın olduğu zorlu çekim koşullarında bile keskin ve net görüntüler elde etmeyi mümkün kılıyor..

Diğer özellikleri:

  • Büyük, eğilebilir LCD ekran
  • Parlak gün ışığı altında bile nesnelerin görüntülerini net çekmek için diyopter ayarlı elektronik vizör
  • Yüksek kaliteli uzun film çekimi için Full HD standardında film kaydı
  • Bulunması kolay AA pillerle çalışır
  • En iyi çekim modunu seçmek için kullanıcı dostu Otomatik Fotoğraf modu
  • İstenen çekim modunu hemen seçmek için Hızlı-ayar modu kadranı
Okuyucu Yorumları