Project Siena ile kendi uygulamanı yap!

Artık herkes Windows uygulaması geliştirebilecek. Nasıl mı? Tabii ki Project Siena ile...

Herkes uygulama yapabilecek!

Microsoft, Windows 8.1 için yeni uygulamalar geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla, uygulama geliştirme aşamasını çok daha basitleştiren Project Siena uygulamasının beta sürümünü yayınladı.

Uygulama, Windows 8.1'de hiçbir kodlama bilgisi gerektirmeksizin yeni uygulamalar geliştirmeye imkan tanıyor. Ayrıca, dokunmatik ekranlı cihazlar üzerinde de çalışan uygulama sayesinde, tablet üzerinde bile uygulama geliştirmek mümkün oluyor.

Project Siena aslında daha çok "doküman" tabanlı uygulamalar geliştirmek için kullanılıyor; yani elektronik kitaplar, dergi ve gazeteler, web sayfası uygulamaları, ders notları, tarih veya bilimsel anektodlar için oluşturulacak uygulamalar, Project Siena sayesinde, herhangi bir kodlama bilgisi gerektirmeden kolayca hayata geçirilebiliyor.

Microsoft bu sayede Windows ekosistemindeki uygulamaların azlığından şikayet eden kullanıcıların daha fazla uygulamaya ulaşmasını hedefliyor. Apple ve Android uygulama veri tabanında, sadece dokümanlardan veya e-kitap/dergi/gazeteden oluşan on binlerce uygulama bulunabiliyor.

Okuyucu Yorumları