PS4 canavarı PC'ye de gelecek

Sony'nin PS4 için AMD'ye özel olarak hazırlattığı canavar, sadece PS4'lere özel olmayabilir!

PS4 canavarı PC'ye de gelecek

Sony, PS4 etkinliğini gerçekleştirdiğinden bu yana tüm oyun piyasası yeni konsollar üzerinde konuşuyor. Firma, bundan birkaç gün önceyse PS4 içerisinde kullanılacak parçalardan bahsetmişti. Şimdiyse AMD'nin üretimini yapacağı APU'nun detaylarını teknoloji dünyası ile paylaştı.

Inquirer ile temasa geçen AMD'nin Pazarlama Müdürü John Taylor, PS4'te kullanılacak modelin, daha küçültülmüş ve güçlendirilmiş bir versiyonunu direkt olarak PC'lerde de kullanılacağını duyurdu. İşin ilginç yanı, PS4 için üretilecek olan işlemci o kadar güçlü olacak ki, PC modeli kendisine yetişemeyecek. Konu hakkında bir başka açıklama daha yapan Taylor, PC için üretilecek olan APU'nun, PS4 için üretilen modelle herhangi bir şekilde benzeri miktarda çekirdek sayısına ya da benzeri bir kapasiteye sahip olmayacağını da açık bir şekilde söyledi.

Kendisine göre, PS4 APU mimarisi, şu ana kadar AMD'nin ürettiği en güçlü APU. Diğer taraftan yeni Xbox da ilk defa parçalarını tanıttığında, PS4'e benzer x86 çip kullanacağını belirtmişti. Nitekim konsoldan konu hakkında bir haber çıkmadığı için şimdilik nasıl bir çip ile karşılaşacağımız muamma.

Okuyucu Yorumları