Samsung, Huawei'den İlham Alıyor

Samsung, gelecekteki telefonlarının kameraları için Huawei'in telefonlarından ilham alabilir!

Samsung, Huawei'den ilham alıyor

Samsung, gelecekteki telefonlarının kameraları için Huawei'nin telefonlarından örnek alabilir!

Huawei'nin son yıllardaki telefonları, özellikle P20 Pro ve Mate P20 Pro gibi amiral gemileri, müthiş kameralarla geldiler. Bunun nedenlerinden biri, Huawei'nin monokrom ve renkli lensleri bir arada kullanmasıydı. Şimdi ise Samsung, bu fikri kendi telefonlarında kullanmayı düşünüyor.

LetsGoDigital'in keşfettiği bir Samsung patenti, ilk olarak 2016'da Güney Kore'de alınmış ancak Kasım 2018'de İngilizceye tercüme edilmiş ve Hindistan'da kayda alınmış. Patent, bir monokrom ve bir renkli lense sahip telefonu tarif ediyor. Patente göre monokrom kamera 20MP iken renkli kamera, 4MP olarak açıklanıyor ancak Samsung, megapiksel sayısını elbette istediği gibi değiştirebilir.

Patentte havada üç boyutlu görüntüler gösterebilen bir holografik sistemden de bahsediliyor. Geleceğe ilişkin bir hayal gibi görünen bu fikir, muhtemelen yakın gelecekte gerçek olmayacak. Ancak LetsGoDigital, bir ay içinde beş diğer Samsung patentinde benzer bir sisteme rastladığını söylüyor.

Monokrom lens şu an Huawei tarafından kullanıldığı için çok daha gerçekçi görünüyor. Samsung'un bazı telefonlarında çoklu lens var ancak bunların hiçbiri monokrom değil. Bu yeniliğin Galaxy S10 ile geleceğine dair bir bilgi şimdilik yok, bu yüzden biraz beklememiz gerekebilir.

Okuyucu Yorumları