Samsung, S10 İçin Parmak İzi Tarayıcısını Öneriyor

Güney Koreli teknoloji devi, yeni amiral gemisi modelinde güvenlik isteyen kullanıcıları için bu güvenlik önlemini öneriyor!

Samsung, yüz tanımayı önermiyor!

İnternette dolaşan birçok rapor, Samsung'un yeni amiral gemisi modeli hakkında çarpıcı bir soruna dikkat çekiyor. Samsung Galaxy S10'un biyometrik güvenlik önlemleri arasında yer alan yüz tanıma teknolojisi beklenildiği kadar güvenli değil.

Samsung Galaxy S10'un yüz tanıma ile kilit açma fonksiyonu, telefonun sahibine ait bir fotoğraf veya video ile kandırılabiliyor. Unbox Theraphy ve The Verge tarafından da ispatlanan bu durum, endişelere yol açıyor ancak Samsung'a göre yüz tanıma teknolojisi sadece cihaza hızlı erişim amacı ile eklenen bir kilit açma seçeneği. Güney Koreli teknoloji devi, güvenliği konusunda endişe eden kullanıcılara telefonda bulunan ekran altı parmak izi sensörünü kullanmalarını öneriyor.

Samsung'un açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

"Yüz tanıma, bir akıllı telefon için hızlı ve pratik olması ile öne çıkan bir yöntemdir. Daha güvenli bir kullanım gerektiren durumlarda Samsung, kullanıcılarına yeni ultrasonik parmak izi sensörü teknolojisini kullanmalarını önerir. Ultrasonik Parmak İzi Tarayıcısı, FIDO Birliği tarafından dünyanın ilk Biyometrik Parça Sertifikasyonu ile sertifikalandırılan sensörüdür. Ultrasonik Parmak İzi Tarayıcısı, üstün seviyedeki güvenlik standardı ile endüstrideki mevcut en iyi biyometrik güvenlik çözümüdür."

Samsung'un amiral gemisi modelindeki yüz tanıma teknolojisinin Apple'ın Face ID teknolojisine kıyasla pratikte güvenli bir kullanım sunmamasının esas sebepleri arasında Güney Koreli teknoloji devinin herhangi bir üç boyutlu yüz haritalandırma teknolojisi kullanmaması bulunuyor. Bu sebeple iPhone X, iPhone XR ve iPhone XS modelleri derinlik algılama yetenekleri sayesinde herhangi bir fotoğraf veya video ile kandırılamıyor. Samsung'un benzer bir teknolojiyi amiral gemisi modelinde sunamamasının sebeplerinin başında Galaxy S10'un tasarımı geliyor. Galaxy S10, sadece ön kameraların telefonun ekranında konumlandırılan bir delik içerisinde bulunduğu bir tasarıma sahip.

Samsung'un gelecekte sunacağı yazılım güncellemeleri ile yüz tanıma teknolojisini güçlendirmeyi planlayıp planlamadığı konusunda bir açıklama bulunmuyor ancak Samsung'a yöneltilen soruların firmadan gelen resmi bir açıklama ile cevap bulması takdirinde bu konuda sizleri bilgilendiriyor olacağız. Eğer Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10+ veya Samsung Galaxy S10e modellerinden birine sahipseniz, cihazlara entegre parmak izi okuyucusu teknolojilerini kullanmaya geçiş yapmak isteyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları