Samsung'dan Qualcomm'u terk etme planı!

Samsung'un Galaxy S6'da Snapdragon 810 kullanmayacak olması, aslında sadece bir başlangıç mı?

Qualcomm'u terk etme planı!

Samsung ve Qualcomm uzun yıllardır birlikte çalıştı, ancak bu birlikteliğin sonu gelmiş gibi görünüyor. Amiral gemileri için Qualcomm'dan yonga temin eden Samsung, bundan sonraki tüm ceplerinde kendi işlemcilerini kullanabilir. Şimdilik sadece Snapdragon 810 ve Galaxy S6 ekseninde dönen dedikodular, konuşulanlara göre tüm Samsung telefonlara sıçrayabilir. Başka bir deyişle Samsung, bundan sonra geliştireceği her yeni cep telefonu modelinde farklı farklı Exynos yongaları kullanabilir.

Sızıntılarda Qualcomm'un yeni nesil işlemcisi Snapdragon 810'un çok fazla ısındığı için Galaxy S6'da tercih etmeyecekleri ortaya çıkan Samsung'un bu bahsinin doğru olup olmadığını yakında göreceğiz. Ancak yüksek ihtimalle MWC 2015 fuarında yalnızca Exynos işlemcili bir Galaxy S6 göreceğiz.

Samsung'un Exynos hamlesinin, Exynos 7420 ile geleceği bilinen Galaxy S6 ile sınırlı kalmayacağı da biliniyor. Diğer rekabet halinde olduğu alanlara da bakıldığında Samsung'un cep telefonu pazarında gittikçe tekelleşen Qualcomm'un karşısına güçlü bir rakip olacağı aşikar.

Okuyucu Yorumları