Seagate'in 2012 yenilikleri!

Sabit disk üreticisi Seagate, son güncellemelerinden gelecekteki ürünlerinden bu toplantıda bahsetti

Seagate'in 2012 yenilikleri!

Seagate, The Plaza Hotel'de gerçekleştirdiği yeni bağlantı birimleri ve ürün güncellemelerine yönelik basın toplantısında sektöründe her zaman bir adım önde olmaya çalışacağını gösterdi. Toplantıda kablosuz harici disk GoFlex Satellite'ın aldığı firmware güncellemesinden ve GoFlex serilerine ait Thunderbolt adaptörlerinden bahsedilirken, yakın gelecekteki yeniliklerin de sinyali verildi.

Kablosuz harici disk güncellendi

2011 yılında satışa sundukları, dünyanın pille çalışan ve Wi-Fi desteği olan ilk harici sabit diski GoFlex Satellite için firmware güncellemesi hakkında konuşan Seagate EMEA Bölgesi Ürün Müdürü Luke Prodromou, güncelleme ile Satellite'a aynı anda kablosuz olarak bağlanan cihaz sayısını 3'ten 8'e çıkardıklarını belirtti. Paylaşımcı özelliğini sayısal olarak arttıran cihaz kategorileri de genişleterek akıllı TV ve oyun konsolları ile de veri paylaşım imkanı veriyor.

Aynı güncelleme sayesinde 5 saatlik pil ömründe de bir iyileştirmeye gidilerek bu süre 7 saate kadar çıkarken, bekleme süresi de bir günün üzerine çıkarak 27 saate ulaştı. Güncelleme kullanıcılara cihazın içeriğine ulaşma anında internette gezinme şansı da sağlıyor.

Şarj edilebilir pil özelliğine sahip dünyanın ilk harici diski olan GoFlex Satellite içeriğine 802.11 Wi-Fi erişimi ile kolayca ulaşan kullanıcılar, video, müzik, resim ve belgelerinden oluşan arşivlerini rahat ve özgürce her an yanlarında taşıyabiliyor.

Teknolojinin yakın gelecekteki hızını yansıtıyor

Teknolojinin yakın gelecekteki hızını yansıtıyor

Thunderbolt, teknolojinin yakın gelecekteki hızını yansıtıyor

Dünyanın en yüksek kapasiteli harici sabit diski GoFlex Desk 4TB'ı geçtiğimiz yılsonunda tanıtan Seagate, yoğun kapasitelerin aktarım hızına da önem veriyor. Kullanıcılara farklı bağlantı arabirimleri sunmak yerine değiştirilebilir bağlantı seçenekleri sunan Seagate, tanıttığı 2 farklı yüksek hızlı veri transfer ara yüzü olan Thunderbolt adaptörü ile veri aktarım hızında USB 2.0'dan 20 kat, henüz yeni yeni kullanılmaya başlanan USB 3.0 arabiriminden ise tam 10 kat daha hızlı veri aktarımı yapılıyor.

GoFlex Desk için 3.5", GoFlex ultra taşınabilir diskler için de 2.5"'lik olmak üzere 2 farklı adaptör geliştiren Seagate, kullanıcıya farklı arabirime sahip disk aldırmak yerine bu tarz yenilikleri tercih ediyor ve daha ekonomik bir çözüm yolu sağlıyor.

Herhangi bir güç kablosuna ihtiyaç olmadan çalışan adaptörler, taşınabilir özelliğe sahip tek Thunderbolt çözümü olarak da ilgi çekiyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları