Sega Dreamcast 2 heyecanı kısa sürdü

Son günlerde ortalıkta dolaşan ve bir efsanenin geri döneceğini söyleyen haberler, yalan çıktı!

Beklemeyin; gelmiyor!

Facebook Trending'de üst sıralarda yer alan ve Sega'nın hibrit oyun konsolu Dreamcast 2'yi çıkaracağı haberi birçok oyun severi oldukça heyecanlandırmıştı. Konu hakkında dünyanın en büyük sosyal medya devi üzerinde bir sürü şey konuşulurken, yazılanların hiçbirisinin gerçeğe dayanmadığı ortaya çıktı. Anlaşılan Facebook'un bu özelliği bazen oldukça yanıltıcı ve faydasız olabiliyor. Tabi durumun, Sega'nın Dreamcast halefini çıkarmayacağını öğrenen Facebook kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattığını belirtelim.

Peki gerçekte olan neydi? Japon oyun firmasına sesini duyurmak isteyen bir grup Sega fanatiği, HD desteği sunan özel bir Dreamcast cihaz çıkarması konusunda Sega'ya talepte bulunmak amacıyla change.org üzerinde bir kampanya başlatır. Kampanya'nın destekçileri arasında Facebook üzerinde oldukça aktif olarak çalışan Dreamcast Revival sayfasının yöneticileri de bulunmakta.

Bu isimlerden Patrick Lawson birçok web sitesine açıklamalarda bulunur ve bu konuşmalar kısa süre içerisinde "Dreamcast 2 geliyor", "Sega'nın Hibrit Oyun Konsolu Kapıda" gibi başlıklarla haber yapılır. Tabi bu haberler Facebook'u 15 yıl önce donanım üretmeyi bırakan Sega'nın Dreamcast 2'yi çıkaracağı konusunda ikna edince, konu Facebook Trendleri arasında kendisine yer bulmuş olur.

Konsol konusunda kampanya başlatan isimlerin bu arada gerçekten Sega ile bağlantıya geçtiklerini ve Kickstarter üzerinde olası geliştirme çalışmalarına destek olmak amacıyla 1 milyon dolarlık fon oluşturmaya çalıştıklarını belirtelim.

Sega'nın yeniden oyun cihazları üretmesi pek olası görünmüyor. Eğer olurda Sega yeni bir cihaz üreteceğini duyurursa işte o zaman Facebook Trendlerini görmek isteriz.

Okuyucu Yorumları