Netflix'te zirveye çıkan yerli film... Nerede çekildiği merak konusu oldu...

Netflix'e 23 Haziran'da izleyiciyle buluşan yerli yapım Sen İnandır izlenme rakamlarıyla dikkat çekiyor. Film, kültür, sanat ve sinema üzerine çalışan uluslararası medya kuruluşlarının da ilgisini çekti. Sen İnandır filminin nerede çekildiği de merak konusu olmuş durumda.

Netflix'te zirveye çıkan yerli film... Nerede çekildiği merak konusu oldu...

Netflix'te izleyici ile buluşan, Ayça Ayşin Turan, Ekin Koç ve Zerrin Sümer Tunçsav'ın başrollerinde yer aldığı Sen İnandır filmi dünyada da büyük ilgi görüyor. 1 saat 44 dakikalık film, 3-9 Temmuz arası Netflix'te İngilizce olmayan filmler arasında zirveye çıkmış durumda... Film, kültür sanat, sinema üzerine içerikler üreten uluslararası medya kuruluşlarının da gündeminde.

SCREENRANT: NEREDE ÇEKİLDİ?

Screenrant haberinde Sen İnandır filmi nerede çekildi? sorusunu yanıtlıyor. Haberde Sen İnandır'ın muhteşem manzaralarına atıfta bulunuluyor ve "Tüm iyi aşk filmlerinde olduğu gibi, Sen İnandır'ın ortamı, Sahra ve Deniz'in aşık olma deneyimiyle örtüşen bir pozitif duygu dalgası sunuyor" deniliyor. Haberde filmin Çanakkale'de çekildiği belirtilerek, "Film, bölgenin belirli bir bölümüne odaklanmak yerine, çeşitli alanları kullandı. Filmde özellikle Çanakkale ilindeki sahil şeritlerinden yararlanıldı" deniliyor.

MUHTEŞEM MANZARALAR

Film ağırlıkla Çanakkale’nin antik kenti Assos’ta çekilmiş, kentin farklı yerleri de filmde yer almıştı. Haberlerde de filmdeki muhteşem manzaralara, ahşap evlerin sıcaklığına vurgu yapılıyor.

Collider ise Sen İnandır'ın görülmesi gereken bir yaz filmi olduğu belirtiyor. Haberde filmdeki 'büyüleyici manzaralar, rüya gibi oyunculuklara' vurgu yapılıyor. Collider, filmin görsel olarak nefes kestiğini belirtiyor ve "Beni İnandır, izleyicinin içinde kaybolabileceği bir dünya yaratıyor. Pırıl pırıl deniz, şirin kasabalar ve kayalık sahil şeritleri. Çanakkale'de çekilen film, göz alıcı sahil manzarasından mükemmel bir şekilde yararlanıyor" diyor.

Sen İnandır'ı haberleştiren Decider da "Bizi romantik komedilere çeken belirli şeyler var. Biri, harika bir kimyaya sahip; aşık olan güzel insanlar. İkincisi genellikle ilginç veya muhteşem bir mekan... Üçüncüsü, hemen hemen her romantik komedinin sahip olduğu mutlu son. Yeni bir Türk filminde bunların hepsi var" diyor.

Decider ayrıca "Sen İnandır, inanılmaz derecede çekici insanlarla dolu ama biz Sahra olarak Ayça Aysin Turan'dan gözlerimizi alamadık. Sadece başdörecek kadar güzel olmakla kalmıyor aynı zamanda Sahra'ya sadece kariyer hırslarından değil, sıcaklık ve trajik bir aile geçmişinden gelen bir sinirlilik aşılıyor" yorumunu yapmış.

SEN İNANDIR FİLMİNİN KONUSU NE?

Netflix filmin konusunu şöyle paylaşıyor: Her şeye burnunu sokan bir çift büyükanne, yetişkin torunlarını çocukluk aşkını ve geçmişteki tartışmaları yeniden alevlendiren sevimli bir buluşmaya ikna eder.