Sızan iPhone 7 görüntüleri: Hangileri gerçek?

iPhone 7'ye ait olduğu söylenen birçok görüntü internette dolaştı; birçok bilgi ortaya atıldı. Peki bugün tanıtılacak iPhone 7 aslında nasıl olacak?

Gerçek iPhone 7 nasıl olacak?

İnternette sayısız iPhone 7 görüntüsü dolaşıyor; bu fotoğraf ve çizimlerin hepsi güvenilir kaynaklardan gelmediği için dikkat etmeniz şart. Aşağıda en sık paylaşılan iPhone 7 görüntülerini sizlerle tekrar paylaşıp, gerçek olma ihtimallerini değerlendirdik.

iPhone Pro

iPhone Pro

Çince sosyal ağ Weibo'da paylaşılan bu görüntülerde ekran filmiyle kaplanmış bir iPhone 7'nin yanında yine ekran filmiyle kaplanmış iPhone 7 Pro ve iPhone 7 Plus'ı görüyoruz. İlk zamanlarda üç farklı iPhone 7 modeliyle tanışabileceğimiz söylense de, artık yalnızca iki modelin tanıtılması bekleniyor. Kısacası bu sızıntının birçok iPhone sızıntısı gibi sahte olduğunu veya iPhone Pro'nun 256GB'lık modelle karıştırılmış olabileceğini düşünüyoruz.

Çift kamera

Çift kamera

iPhone'ların kamera alanında her zaman iyi olduğunu, birçok kullanıcıya kameralarını bırakıp iPhone aldırdığını biliyoruz. Ancak iyi bir kamera, artık ortalama bir telefonda bile var. Dolayısıyla, Apple'ın kamera işini bir seviye yukarıya taşıyacağını söyleyen sızıntılar doğru olabilir. Dahası iPhone 7 Plus'ın 12MP'lik iki sensör kullanacağı ve fotoğraftaki odak noktasını fotoğrafı çektikten sonra değiştirmeye izin vereceği söyleniyor. Tüm bunların gerçeğe dönüşme olasılığı bizce hiç de düşük değil.

Kulaklık girişi artık yok

Kulaklık girişi artık yok

Bu sızıntıda görünen arka kapakta iki kameranın sığacağı bir yuvayla birlikte bir detay daha fark ediliyor: Kulaklık girişinin yerini stereo hoparlörler alıyor. Bu değişiklik birçok iPhone tutkununu kızdırabilir, ancak böyle bir değişikliği de ancak Apple gibi bir firmadan bekleyebiliyoruz.

Peki bu görüntü ve iddialar gerçek mi? Bunu doğrulamak pek kolay olmasa da, bize verdiği çift kamera, stereo hoparlör gibi ipuçları beklentilerimizle eşleşiyor. Görüntü, kulaklık girişinin kaldırılması konusunda da beklediğimiz şeyi söylüyor. Gördüklerimiz sahteyse bile, iyi araştırılarak üretildiğini düşünüyoruz.

AirPod'lar ve kutu

AirPod'lar ve kutu

Apple Insider'ın ortaya çıkardığı bu iPhone 7 kutusu, iddiaya göre yeni iPhone'un kutusunun son halini yansıtıyor. 256GB'lık bu sürümün Rusya'da satılacağı söyleniyor.

Apple'ın 256GB'lık bir iPhone 7 tanıtma ihtimali yüksek olsa da, pahalı Bluetooth kulaklıkları kutuya ücretsiz dahil etmesi, beklenmedik bir hamle olurdu. Pakete baktığımızda ise etiketteki yazının ortalandığını görüyoruz. Apple'ın metinleri genellikle sola yasladığı biliniyor; bu yüzden şüpheli yaklaşmakta fayda var.

Smart Connector

Smart Connector

Burada sızıntı değil, kablosuz kulaklık üreticisi Besound ile paylaşılan teknik özelliklerden yola çıkılarak üretilmiş bir kapak ile karşı karşıyayız. Unbox Therapy'nin YouTube'daki bir videosundan alından bu ekran görüntüsünde çift kamera yuvası açıkça görünürken, videonun diğer bölümlerinde kulaklık girişinin kaldırıldığı doğrulanıyor. En ilginç detay ise ilk kez iPad Pro'da gördüğümüz, telefonun alt tarafına yakın kısımda bulunan Smart Connector.

Smart Connector, çift yollu güç ve veri bağlantısı sağladığı gibi, kablosuz şarja izin veriyor ve aksesuarlara güç sağlayabiliyor. Ancak telefondaki alanın tablete göre kısıtlı olması ve bu işlevlerin çoğunun Lightning portu üzerinden sunulması, Smart Connector'ü gereksiz hale getiriyor. Ancak Apple, kulaklık girişinin gidişine üzülen kullanıcıları Smart Connector'ü kullanan bir adaptörle mutlu etmek istiyor da olabilir. Eski kulaklıklar için büyük bir adaptör gerekeceğinden, bunun gerçeğe dönüşmemesini umuyoruz.

Okuyucu Yorumları