Son dönemin önemli cep üreticisi, veda etti!

Son yıllarda adını çok sık duyduğumuz telefon üreticisi, "kepenk indirdiğini" resmi olarak duyurdu!

Bir dönem sona erdi!

İspanya'nın ilk akıllı telefon üreticisi Geeksphone, yaklaşık altı yıllık bir maceradan sonra sektöre veda ettiğini açıkladı. Madrid merkezli şirket 2009 yılından bu yana Android ve Firefox OS tabanlı akıllı telefonlar üretiyordu.

Firma 2013 yılında Silent Circle ile başlattığı ortak bir proje ile "Blackphone" geliştirilme sürecinde önemli bir rol oynamış ve birçok ödülle onurlandırılan bu proje daha sonra dünyanın çeşitli müzelerinde sergilenmişti.

Geeksphone yaptığı basın açıklamasıyla, sektöre her zaman için kalite ve yeni tarzlar getirmek için çalıştıklarını belirterek, bu çabalarının "oldukça sert" olan akıllı telefon sektöründe tutunabilmelerine yetmediğini belirtti.

Geeksphone kurucularından Rodrigo Silva-Ramos; "sektöre adım attıktan beş yıl sonra 6 adet akıllı telefon geliştirebileceğimizi hiç düşünmemiştik" dedi. Ramos ayrıca Angel Sánchez Díaz ile birlikte giyilebilir aksesuar gelişimine odaklanacaklarını ve önümüzdeki aylarda ilk ürünlerini piyasaya süreceklerini söyledi.

Şirket garanti ve destek açısından kullanıcılara yapılan taahhütlere uygun olarak, Geeksphone müşteri teknik destek hizmetinin her zamanki gibi çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

Okuyucu Yorumları