Sony Xperia Z5 süper boyutlu ekranla geliyor

Z3 ve Z3+'ın yarattığı karışıklığı henüz atlatamadık ama Sony, Xperia Z5'in peşine düştü bile!

Şimdi de Xperia Z5 geliyor!

Sony'nin yola Xperia Z4 hedefiyle çıktığı, ancak sonradan Z3+ olarak karşımıza çıkan hamlesinin ardından bu defa da Xperia Z5 dedikoduları kendini göstermeye başladı. Konu Xperia cep telefonları olunca, "Sony'nin doğal altı aylık döngüsü" sonucunda yeni modeli görmemek işten bile değil. Ayrıca Z4 yerine Z5 ile karşılaşmak da, herhalde kimseyi şaşırtmayacaktır.

Sony Xperia Z5 hakkında gelen ilk bilgilere göre telefon 5.5 inç boyutunda bir ekranın sahibi ve bu ekranı 401 ppi piksek yoğunluğunda olacak. Yeni model de yine Full HD çözünürlüğünü koruyacak. Çözünürlük her ne kadar aynı olsa da, 5.5 inç ekran amiral gemisi konumunda Xperia Z'den beri 5.2 inçin üzerine çıkan ilk model olacak.

Xperia Z5'in ortaya çıkan diğer dikkat çeken detayları arasında ise Qualcom Snapdragon 810 işlemci, 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızaya sahip olacağı bilgisi yer alıyor. Yine arka kamerada 20.7 megapiksel sunan bir lens yerleştirecek olan Sony, öte yandan ön kamerada da 8 megapiksellik lens kullanacak. Xperia Z5 için önemli söylentilerden biri ise seride ilk defa parmak izi sensörü taşıyacak telefon olacağı yönünde.

Okuyucu Yorumları