Spotify'dan "30 milyon" zaferi!

Apple'ın büyük darbe vuracağı iddia edilen internet hizmeti, iddialara inat büyüyor!

30 milyonu buldu!

Apple Music gibi yeni hizmetlerin ortaya çıkması ile Spotify'ın kullanıcılarını kaybedeceğini düşünenler bulunsa da, Spotify bariz bir şekilde bu düşünceyi ortadan kaldırıyor. Kurucu Daniel Ek'in açıkladığına göre müzik yayın hizmetinin 30 milyon abonesi (para ödeyen üyeleri) bulunmakta. Bu sayı, 2015 Haziran ayına göre 10 milyon daha fazla ve 2014 yılına göre 20 milyon artmış durumda. Bu yüzden de Spotify'ın hızlanarak yükselmeye devam ettiği rahatlıkla söylenebilir.

Ek, hizmete üye olan bedava kullanıcıların sayısını açıklamış değil ancak bir önceki yıl bu sayının 75 milyon olduğu düşünülürse, şu anda bu miktarın arttığı rahatlıkla söylenebilir.

Ancak bunun anlamı, Spotify'ın rakiplerini yıldırdığı değil. Örneğin Apple Music, sadece yarım yılda 10 milyon aboneye ulaşmış durumda ve Tidal gibi yeni katılımcılar da kendilerine yer bulmaya çalışıyor.

Bu durum, müzik yayını marketinde halen büyüme alanı olduğunu ve özel ürünlerin (veya sanatçıların kataloglarındaki boşlukların) büyümeyi çok etkilemediğini gösteriyor.

Okuyucu Yorumları