Spotify'ın Yeni Ücretsiz Uygulaması Tanıtıldı!

200 milyona yakın kullanıcısı olan Spotify, yeni bir ücretsiz uygulama geliştiriyor!

Spotify'dan yeni ücretsiz uygulama!

Spotify, aylık ücret ödemek istemeyenler için yeni bir ücretsiz uygulama hazırlıyor. New York'ta Gramercy Tiyatrosu'nda tanıtılan uygulama, en fazla 15 çalma listesinden 750 parçaya ücretsiz olarak erişime izin veriyor. Şarkılar sadece karışık modda çalınabiliyor.

Uygulama bir başka deyişle 40 saatlik müziği hesabınıza kaydetmenize izin veriyor. Bununla birlikte şarkıların Spotify'ın oluşturduğu "Daily Mix" ve "Haftalık Keşif" listelerinde bulunması gerekiyor. Yani Spotify'ın devasa müzik kitaplığının tamamına erişemiyorsunuz. Bu yüzden yeni uygulamanın kayıt şirketleri için tanıtım amaçlı sunulduğu iddia edilebilir.

Yeni uygulama, kullanıcılara en uygun önerileri verebilmek için makine öğrenimi araçlarından faydalanıyor. Yani sadece en sık çaldığınız şarkılar değil, çalma listesini çevreleyen şarkılar, hatta çalma listesinin adı, diğer kullanıcıların benzer çalma listelerini bulmak için hesaba katılıyor.

Bunların yanında Spotify'a eklenen "düşük veri tüketimi" modu, veri kullanımını mobil bağlantılarda yüzde 75 azaltıyor. Burada açıklanmayan bir ses sıkıştırma teknolojisi kullanılıyor ve bunun ses kalitesini nasıl etkilediği şimdilik bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları