Starcraft mükemmel oyun haline nasıl geldi?

Starcraft II ilk Starcraft'i aratacak mı? Merak edilen sorunun cevabı işte bu videoda gizli...

7 dk'da 7 yıl

Strateji oyunu dendiğinde akla gelen birkaç önemli isimden biri, hiç kuşkusuz Starcraft olacaktır. 1998 yılında yayınlanan klasik, bugün bile çok sayıda oyuncu tarafından oynanıyor.

İşte bu klasiğin ikinci oyunu olacak olan Starcraft II, Blizzard'ın mutfağında hazırlanmaya devam ediyor. Akıllardaki soru ise, Starcraft II'nin, neredeyse mükemmel olma mertebesine yükselen ilk Starcraf'ten sonra beklentileri karşılayıp karşılayamayacağı...

Wegame sitesinde yayınlanan bir kullanıcı videosu da tam olarak bu konuya odaklanmış. "7 years in 7 minutes", yani 7 dakikada 7 yıl adı verilen video, ilk Starcraft'in hangi evrelerden geçerek son halini aldığını özetliyor. 1998'den 2001 yılında yayınlanan 1.08 yamasına kadar geçen dönemde oyunun hangi hatalara sahip olduğu, yamanın neleri değiştirdiği, 2001'den 2008'e kadar geçen 7 yılda yeni yamalarla mükemmele giden yolun nasıl yavaş yavaş kat edildiğini görebileceğiniz videonun sonunda, Starcraft II ile ilgili tereddütler de gideriliyor. Verilen mesaj açık: Blizzard ilk Starcraft'i mükemmel hale getirmek için bu kadar yıl harcadıysa, Starcraft II için de harcayacaktır ve sonunda yine mükemmeli yakalayacaktır.

Geçmişe özlem duyanlar ve Starcraft'in bugüne gelene kadar geçirdiği evreleri 7 dakikada hatırlamak isteyenler, video bağlantımıza tıklayabilir.

Okuyucu Yorumları