Stranger Things 5. sezon ne zaman yayınlanacak? İşte bilinenler...

Stranger Things, Netflix'in en büyük başarılarından biri... Dünya çapında milyonlarca hayranı olan Stranger Things'in 4. sezonu Netflix'in en çok izlenen İngilizce dizileri arasında zirvede. Şimdi tüm gözler 5. sezonda. Peki, Stranger Things 5. sezon ne zaman yayınlanacak? İşte bilinenler...

Stranger Things 5. sezon ne zaman yayınlanacak? İşte bilinenler...

80'lerin bilim kurgu ve korku klasiklerine gönderme yapan Stranger Things 5. sezonu ile sona erecek. Dizinin hayranları ise şimdiden Stranger Things 5. sezon ne zaman yayınlanacak sorusuna yanıt arıyor. Stranger Things 5. sezon Şubat 2022'de duyuruldu. Henüz net bir çıkış tarihi yok. İşte şu an bilinenler:

STRANGER THINGS 5. SEZON İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI

Stranger Things yazarları resmi olarak sezona çalışmaya başlamış durumda.

Stranger Writers'ın twitter hesabından ağustos ayı başında paylaşılan bir gönderide boş bir beyaz tahta yer alıyordu.

Beyaz tahtada sadece Stranger Things 5 ​​logosu yer alıyordu ve mesaja 1. Gün notu düşülmüştü.

STRANGER THINGS 5. SEZON NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Peki, Stranger Things 5. sezon ne zaman yayınlanacak? Beklentiler 4 ve 5. sezonlar arasındaki sürenin 3 ve 4. sezonlar arasındaki bekleme süresinden daha kısa olması yönünde.

Zaten Duffer kardeşler de Mayıs ayında Variety'ye verdikleri bir röportajda sürenin bu sefer biraz daha kısa olması gerektiğini söylemişti. Pandemi döneminde verilen araların da 5. sezona hazırlık için zaman kazandırdığı biliniyor.

Stranger Things'in 5. ve son sezonu için şu ana kadar ki tahminler 2024'ü işaret ediyor.

Dizi oyuncularından David Harbour bir röportajında "Sanırım gelecek yıl çekim yapacağız. Bu yıl yazmayı bitiriyorlar ve hazırlanmaları gerekiyor. Bence plan bu. Geçmiş performansımıza göre muhtemelen 2024'ün ortalarında..." demişti.

Stranger Things'in dördüncü sezonunun çekimleri Eylül 2021'de tamamlandı ve dizi Mayıs 2022'nin sonlarında yani yaklaşık sekiz ay sonra yayınlandı.

Bu nedenle, beşinci sezonun prodüksiyonunun ne zaman başlayıp bittiğine bağlı olarak olası bir çıkış tarihinin netleşmesi için 2023'ün sonları beklenebilir.

Stranger Things 5. sezon ne zaman

Stranger Things beşinci sezon büyük bir hayran kitlesi olan bir dizinin son sezonu olacak.

Ancak Stranger Things'in popülaritesi ve Netflix için önemi göz önüne alındığında, bir tür devamın olması da bekleniyor.

Harbour, "Sanırım biter bitmez ya da bitmeden altı ay önce, planladıkları yan ürünleri duyacaksınız. Bu noktada Hopper'ın benden bağımsız olarak var olabilecek bir karakter olduğunu düşünüyorum. Eğer zamanda geriye ya da zamanda ileriye gitmek istiyorlarsa Hopper oynayan başka bir aktör görmeyi çok isterim" diyor.

Stranger Things 5. sezon ne zaman

5. SEZON HAKKINDA...

Peki, 5. sezonla ilgili beklentiler neler?

Russ Duffer, daha önce Netflix Geeked'e verdiği bir röportajda, "Upside Down'ın gerçekte ne olduğuna dair cevaplar, gerçekten beşinci sezonun ve beşinci sezonun gizemlerinin özü olacak. Ve bu cevaplar bizi gerçekten bu hikayenin sonucuna götürecek" demişti.

Ross Duffer, Mayıs ayında The Wrap'a Matt ilebeşinci sezonla ilgili taslağı Netflix'e sunduğunda, odada bazı gözyaşlarının dökülmesine neden olduğunu da söylemişti:

"Yani, zordu. Bu hikayenin sonu... Daha önce ağladığını hiç görmediğim yöneticilerin ağladığını gördüm ve bu çılgıncaydı. Ve bu sadece hikayeyle ilgili değil, sadece 'Aman Tanrım, hayatımızın çoğunu tanımlayan bu şey' gibi bir gerçek. Yedi yıldır bizimle birlikte olan bu Netflix insanları' ve yolculuğun sona erdiğini hayal etmek zor."

Ancak bu taslak pandemi kapanması sırasında yazılmıştı. Yani bir taslak... Ekrana nelerin geleceğini ise şimdiden bilmiyoruz.