Sunucu, Kullanıcı Bilgilerini Açıklamak Zorunda

Amerikalı sunucu Verizon, mahkeme tarafından alınan karara göre amerikan müzik birliği RIAA’ya karşı bir Kazaa kullanıcısının kimlik bilgilerini açıklamak zorunda. Internet servis sağlayıcısı bu karara geçen Perşembe itiraz etti ancak bu itiraz kabul edilmedi.

Sunucu, Kullanıcı Bilgilerini Açıklamak Zorunda

Bölge hakimi John Bates, internet kullanıcılarının bilgilerinin açıklanmasının amerikan anayasasına aykırı olması yönündeki savunmayı da değerlendirmeye almadı. Verizon, kopyalama haklarının çiğnendiği düşüncesi ile kullanıcı bilgilerinin açıklanmasının düşünce özgürlüğüne aykırı olduğunu savunmuştu. Sunucu, böylece kullanıcının özel yaşam sınırlarının aşılacağını düşünüyor.

Birlik RIAA ise bir Verizon kullanıcısının bilgilerini “Digital Millenium Copyright Act” (DMCA) çerçevesinde istiyor. Bu kanuna göre bir hak sahibi, uygun bir mahkeme kararına ihtiyaç duymadan kullanıcı bilgilerini ilgili sunucudan talep edebilir. Bates, verdiği kararda bu kanunu temel almış.

Verizon: Kullanıcı hakları korunacak
Bates, Copyright sahibinin DMCA tarafından garanti edilen haklarını sonuna kadar kullanma ve kimlik bilgilerinin açığa çıkmasından korkan internet kullanıcısının yasal aktivitelerden de vazgeçebileceğini dile getirdi. Bölge hakiminin açıklamalarına göre son iki sene içerisinde bu tür bir durumla karşılaşılmadı.

Verizon ise kendi ve söz konusu kullanıcılarının haklarını savunmak için hala bir iş mahkemesine başvurabilir. Sunucunun bunun için mayısın ortasına kadar süresi var. Verizon başkan yardımcısı John Thorne ise kullanıcılarının özel yaşamlarını korumak için tüm haklarını sonuna kadar kullanacaklarını açıkladı.

Okuyucu Yorumları