Telefonunuz, Bir Sonraki Bilgisayarınız Olabilir!

Bu yeni mobil işletim sistemiyle telefonunuz, bir sonraki bilgisayarınız görevini üstlenebilir!

Sıradaki bilgisayarınız: telefonunuz!

Üç eski Google çalışanı tarafından kurulmuş olan Jide firması, bir telefonun nasıl Continuum tarzı bir merkez gibi davranabileceğini gösterdiler. Telefon, bir monitöre bağlandığı zaman, yeni ve henüz yayımlanmamış olan Jide'nin Remix OS'u ile çalışan Android cihaz, kullanıcının telefondaki uygulamaların "masaüstü dostu" sürümleri ile çalışmasına imkan tanıyor.

Microsoft bu tür işlemi tanıtalı ve Windows 10'un içerisine yerleştireli neredeyse iki yıl oldu ve bu sistem Continuum olarak adlandırılmaktaydı. Ancak bu sistem hâlâ geliştirilmeye devam etmekte. Bu işlemin arkasındaki fikir, günümüzdeki telefonların aynı zamanda birer PC gibi de çalışmak için yeterli güce sahip olduğu.

Microsoft'un çalışması, uygulamaların farklı ekran boyutlarına uyum sağlaması üzerine odaklanmaktaydı. Ancak Android'in büyük bir avantajı var ve bu avantaj, kullanıcıların istedikleri çoğu uygulamanın zaten Play Store'da yer alması.

Hatta Microsoft, uygulamaların büyük ekranlı Android'lerde de düzgün bir şekilde çalışması için yüksek kaliteli sürümlerini sunarak rakip platformuna büyük bir yardımda da bulunmuş durumda.

Jide'nin "Remix Singularity" olarak adlandırdığı telefon işletim sistemini tanıtan Jide firması, bu sistem ile telefon ve masaüstü modu arasında anında geçiş yapabildiğinizi ve telefonun, hâlâ bir telefon olarak kullanılabilirken, uygulamaları masaüstü için uygun ölçeklere getirdiği bir merkez olarak çalışacağını söylüyor.

Ne yazık ki böyle bir hizmet isteyen kişilerin indirebilecekleri bir şey şimdilik bulunmuyor. Bir Jide konuşmacısının söylediğine göre teknoloji büyük ihtimal ile Google Nexus gibi mod-dostu bir telefonu hedefleyecek ve bu yılın ikinci yarısında sunulmaya hazır olacak.

Okuyucu Yorumları