Tesla, Model X 60D'nin ipini çekti!

Eğer nispeten ucuz bir Tesla otomobil almak için para biriktiriyorsanız, artık biraz daha fazlasını biriktirmeniz gerekecek...

Bir Tesla modelinin sonu...

Umarız Tesla'nın giriş seviyesi Model X aracını satın almak için para biriktirmiyordunuz; zira firma, sessiz bir şekilde 60D sürümünden vazgeçerek 75D'yi tek seçenek olarak bırakmış durumda. Araç, hem 60D, hem de 75D sürümleriyle, iki farklı seçenek sunuyordu. Model X'in tam olarak ucuz bir araç olduğu söylenemezken, bu değişim ile beraber giriş seviyesinin masrafı daha önceye göre 11.500 dolar daha artmış oluyor.

Tesla'nın 60D'den sadece 3 ay içerisinde vazgeçmesinin sebebi aracın firmanın istediği kadar iyi satmayan bir orta noktada bulunması olabilir. Tabi ki 17 Kasım etkinliğinin yaklaşması da bu konuda etkili olabilir. Büyük olasılıkla çok fazla para vermek istemeyen (göreceli olarak) müşteriler 66.000 dolar fiyatından başlayan Model S 60'ı tercih etmekteler ve eğer X modeli için birkaç bin dolar daha fazla vereceklerse de, daha uzun menzile sahip olan 75D tercih edilmekte.

Okuyucu Yorumları