Tsunami yardım mesajları virüs içeriyor

Sophos virüs uzmanları Hint Okyanusunda meydana gelen deprem sonrasındaki Tsunami felaketine maruz kalanlara yardım toplama amacı ile gönderilen bazı mesajların W32/VBSun-A solucanı içerdiğini bildiriyorlar.

Tsunami yardım mesajları virüs içeriyor

Solucanın Tsunami zedelere nasıl yardım yapılabileceğini anlatan bir ekli dosya görünümünde yayıldığı, ekli dosyanın açılması durumunda otomatik olarak kendisini diğer kullanıcılara gönderdiği ve bir Alman Hack sitesine DOS (Denial Of Service) saldırılarında bulunduğu bildiriliyor.

Uzmanlar solucanın "Tsunami Donation! Please help!" konu başlıklı, "Please help us with your donation and view the attachment below! We need you!" içerikli ve "tsunami.exe" ekli dosyasına sahip mesajlarla yayıldığını bildiriyorlar.

Felaketzedelere yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın bu ve benzeri mesajları açmak yerine doğrudan ülkemizde de başlatılan farklı kampanyalara katılmalarını öneriyoruz.

VBSun-A tsunami felaketini kullanarak yayılan ilk solucan değil. Ocak başında ortaya çıkan VBS/Geven-B solucanı da tsunami ile allahın insanların dünyaya yaptığı kötülüklerin intikamını aldığı yönünde saçma sapan mesajlarla yayılmaya çalışıyordu. Ayrıca felaket sonrası hırsızlar bir sürü saçma sapan mesajla yardım talep ederek insanların paralarını çalmaya çalışmışlardı.

Okuyucu Yorumları