Türk Telekom'da grev başladı

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada da, hizmetin kesintisiz devam etmesine çalışıldığı bildiriliyor

Telekom grevi başladı

Türk Telekom'da grev başladıTürk Telekom'da gece geç saatlere kadar süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine grev başladı. Türkiye Haber-İş Sendikasına üye 25 bin 680 işçi greve çıktı.

Sendika üyeleri, sabah saatlerinde iş yerlerine giderek binaların girişlerine "Bu işyerinde grev var" yazılı pankartları astılar. Üzerlerinde "Grev Gözcüsü" yazılı önlükleri giyen bazı sendika üyeleri de grev nöbetine başladı.

Sendika üyeleri, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Akcan'ın yapacağı açıklama için Türk Telekom'un Ankara İl Müdürlüğü önünde toplanmaya başladı.

CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral de işçilere destek vermek için Ankara İl Müdürlüğü önüne geldi.

"UZUN SÜRMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Öte yandan Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, Türk Telekom'un çalışanlarına piyasa fiyatının üstünde iyi bir ücret ödediğini kaydederek "Grevin uzun sürmeyeceğini düşünüyoruz. Nihayetinde uzlaşıya varılacağını veya hakemle sonuca ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Doany, gece sonuçlanan görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamada, sendika ile görüşmelerin tamamlandığını fakat uzlaşmaya varılamadığını kaydetti. Son iki haftada grevin olmayacağı konusunda açıklama yaptıklarını belirten Doany, bunu gerçekleştiremedikleri için üzgün olduğunu söyledi. Doayn, "Türk Telekom, çalışanlarına iyi ücret ödüyor. Bu ücret piyasa fiyatının üstünde. Bu nedenle sendikaya verilen ücret adildir" diye konuştu.

Doany, maaş konusunda hayal kırıklığı yaşadıklarını kaydederek 26 bin sendikalı çalışandan 5-6 binine maaş düzenlemesi teklif ettiklerini fakat bu konularda mutabakata varılamadığını ifade etti. Grevin uzun sürmeyeceğini düşündüklerini kaydeden Doany, ayrıca grevin çok büyük engel oluşturmayacağını belirtti.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada da, hizmetin kesintisiz devam etmesi ve grevin muhtemel olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için gerekenin yapılacağını duyuruldu.

Açıklamada, toplu sözleşmeye tabi çalışanların piyasa ortalamalarının yüzde 59 üzerinde ücret aldığına, buna rağmen şartların zorlanarak ilk yıl için yüzde 10, ikinci yılında ise birinci ve ikinci altı ayda yine yüzde 4'er ücret artışı içeren teklifte bulunulduğuna dikkat çekildi.

"Haber-İş Sendikası Yönetimi, önemli iyileştirmeler içeren son paketimizi de reddetmiştir" denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Çalışanlarımız yasal haklarına ve kararlarına saygı duyuyoruz. Kamuoyunun önemle üzerinde durduğu konunun grev durumunda yaşanabilecek aksaklıklar olduğunun bilincindeyiz. Özellikle kamu sağlığı ve güvenliği konularında şirketimiz üzerine düşen hassas görevi yerine getirebilmek için elinden geleni yapmaktadır. Hizmetlerimizin kesintisiz bir şekilde devam etmesi ve grevin muhtemel olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için de gereken yapılacaktır."

Güncelleme:
Son gelişmeleri Türk Telekom'un Grev Duyurusu sayfasından takip edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları