...Ve Bill Gates geri dönüyor

Görünüşe göre Bill Gates'in adını, bundan sonra daha sık duyacağız... İşte nedeni...

...Ve Bill Gates geri dönüyor

Microsoft'un CEO arayışı belki de sona ermek üzere. Son dedikodulara göre şirketin yönetim kurulu, seçimini yaptı ve sadece bu seçimi açıklamak kaldı. Yeni CEO'nun kim olduğunu henüz tam olarak bilmesek de kesin olan bir şey var: Bill Gates'in Microsoft'taki rolünun daha önemli olacağı.

Microsoft'un başına geçebileceği düşünülen isimler arasında Satya Nadella, Tony Bates ve Stephen Elop buluyor. Son olarak Bloomberg, adayların arasına Ercisson CEO'su Hans Vestberg'in de eklendiğini iddia ederek herkesi şaşırtmıştı. Ford CEO'su Alan Mulally'nin ise CEO'luk işini kabul etmeyeceği ortaya çıkmıştı.

Recode.net blog'una göreyse Microsoft kurucusu Bill Gates'in yeni CEO'nun atanmasıyla beraber şirketteki ağırlığı artacak. Rapor, Ballmer'ın emekli olacağını açıklamasından bu yana Gates'in şirket için daha fazla zaman harcadığını, iş gücünü ve yöneticileri bir arada tutmakta önemli rol oynadığına değiniyor. İddialara göre Gates, Steve Ballmer artık CEO'luk görevini yürütmediği için geçiş süresi boyunca şirketin yönetimine ağırlığını koymuş durumda.

Bazı iddialar, yeni CEO'nun bu hafta duyurulacağı yönündeydi ancak Recode yazarına göre duyuru hemen gerçekleşmeyebilir. Bill Gates'in Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'na katılımı, yeni CEO'nun Gates olmadan duyurulma ihtimalini düşürüyor.

Okuyucu Yorumları