Ve PlayStation 3 kırıldı (mı?)

PS3'ün kırılmaması için çok çaba sarf etti ama ortalıkta dolanan çip, Sony'nin canını sıkıyor...

Sony için kötü haber!

Sony, PlayStation 2'de yaşadığı çip sorununu bir daha yaşamamak için PlayStation 3'te ekstra çaba sarf etmiş ve yeni oyun konsolu için bir çip hazırlanmasını elinden geldiği kadar zorlaştırmıştı. Fakat ortalarda dolaşan bir habere göre Sony'nin mutlu günleri sona ermek üzere. Çünkü Belzar adlı bir grup, PS3'ü kıran bir çip geliştirdiğini duyurdu.

Belzar'ın iddiasına göre tüm PS3 modelleri ile uyumlu olan çip "yedeklenmiş" oyunları oynamanıza olanak tanıyor. Buradaki en hassas nokta ise bu "yedeklenmiş" oyunlar bölümü çünkü eğer çip gerçekten çalışıyorsa, bu PS3 sahiplerinin artık kopya oyun oynayabilecekleri anlamına geliyor.

Fakat oyunlarını "yedeklemek" için can atan okurlarımızın hemen heyecanlanmaması gerekiyor çünkü Belzar çipin halen test aşamasında olduğunu, 50 gönüllüye gönderilen çipin testlerden sonra daha yaygın bir şekilde dağıtılacağını söylüyor. Diğer bir önemli nokta ise bu çipin PS3'e takılabilmesi için cihazın tamamen sökülmesi ve yerleştirilebilmesi için 12 adet kablonun lehimlemesinin gerekiyor olması. Tabi ki Belzar bu işlemden sonra PS3'ünüzün çalışıp çalışmayacağına dair bir garanti vermiyor...

Okuyucu Yorumları