VIA'dan netbook'lar için yeni işlemci

VIA, netbook'lar için geliştirdiği yeni işlemcisiyle Intel Atom'u gölgede bırakacak gibi...

VIA'nın Intel'e cevabı!

Notebook'ların ardından ucuz fiyatları ve küçük ebatlarıyla dikkat çeken ve alt-notebook olarak da adlandırılan netbook'lar, gün geçtikçe kullanıcı sayısını daha da arttırıyor. Önemli avantajlarına rağmen bazı konularda notebook'larla yarışacak düzeyde olmayan netbook'lar, özellikle HD video oynatabilme konusunda ciddi bir sıkıntı yaşıyor.

Intel Atom N280 işlemcili netbook'ların 720p HD video'ları oynatabildiği biliniyor. Ancak birkaç gün önce kamuoyuna bir açıklama yapan VIA, tüm gözleri üzerine çevirmeyi başarmış gibi görünüyor; zira yakın gelecekte satışa sunmayı planladığı ve VX855 adını taşıyan yeni Media System Processor(MSP), 1080p video'yu kesintisiz bir şekilde oynatabiliyor.

Yeni VX855 model işlemcisinin H.264, MPEG-2/4 ve WMV9 video standartlarını da desteklediğini ifade eden VIA yetkilileri, MSP ile tamamen netbook pazarını hedef aldıklarını ve MSP'nin Windows 7 de dahil olmak üzere tüm işletim sistemleri altında sorunsuz bir şekilde çalışabildiğinin altını çizdi.

Düşük güç tüketimi ve güç yönetimi fonksiyonlarıyla fan kullanımının gerekmediği VX855 model VIA işlemcilerinin ne zaman satışa sunulacağı ise henüz açıklanmış değil.

Okuyucu Yorumları