VirusTotal ile BIOS'ta virüs taraması!

Google'dan, BIOS üzerinde virüs taraması yapabilen özel bir araç geldi!

BIOS'ta virüs taraması!

Bilgisayar açıldığı anda işlemciye diğer donanımları sırasıyla tanıtan BIOS donanım yazılımı cihazınızın en temel unsurlarından biri. Söz konusu yazılım çoğu cihazda yalıtılmış bir katman olarak bulunuyor. Ve aralarında ABD'nin Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) gibi kurumların da yer aldığı kuruluşlar da standart bir virüs taramasından geçmeyen bu donanım yazılımına virüs bulaşmasını engellemek için özel önlemler alıyor.

Teknoloji devi Google, VirusTotal adını verdiği yeni bir araç sayesinde BIOS'un maruz kalabileceği bu tehditleri ortadan kaldırabilecek bir gelişmeye imza attı. VirusTotal'ın güvenlik mühendisi Francisco Santos tarafından yayınlanan bir blog gönderisinde geliştirdikleri yeni aracın bu donanım yazılımına bulaşan virüslerin de artık taranabileceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada ayrıca araştırmacıların hangi antivirüs ürünlerinin kötü amaçlı kodları belirlediğini görmeleri için VirusTotal'a kötü amaçlı yazılımlar yükleyebileceği de belirtiliyor. Bu yeni aracın BIOS'un sertifikalı kodları ve çalıştırılabilir dosyalar arasında bir ayıklama yapabiliyor. Araç ayrıca Portable Executable (PE) olarak adlandırılan ve üst düzey bir kötü amaçlı yazılım kaynağı olarak bilinen dosyaları da ayıklama yeteneğine sahip.

Okuyucu Yorumları