Weatherman: Sonunda Şemsiyeler de Akıllandı!

Hayatımızdaki hemen her şey "akıllanırken" bu durumdan şemsiyelerin de nasibini almasına herhalde kimse şaşırmayacaktır.

Sonunda onlar da "akıllandı"

İlginç bir şemsiye, sürekli olarak şemsiyesini kaybeden kişilere yardımcı olmayı hedefliyor. Weatherman isimli şemsiye, bir Bluetooth takipçi ile eşleşiyor, kullandığı uygulama ile hava tahminlerini takip edebiliyor.

Uygulama, gerçek zamanlı hava tahminleri ve özelleştirilebilen bildirimleri ile şemsiyenizi ne zaman yanınıza almanız gerektiğini söylemekle görevli. Bluetooth 4.1 teknolojisini kullanan bir takipçi çipi de, akıllı cihazlarınızı kullanarak şemsiyenizin nerede olduğunu bulmanıza yardımcı oluyor.

Şemsiye, 14mm fiberglas iskeleti ile kırılmalara ve güçlü rüzgarlarda (saate 90km hıza kadar), ters dönmeye karşı korunuyor. Şemsiye kumaşı ise Teflon kaplaması ile yağmura karşı fazladan koruma sağlıyor.

Bu akıllı şemsiye, meteorolog Rick Reichmuth tarafından destek görüyor. Weatherman (meteoroloji uzmanı veya hava durumu sunucusu) adı da buradan geliyor.

Yaptığı açıklamada her yerde sağlam bir şemsiye aradığını ancak bulamadığını söyleyen Reichmuth, iyi bir şemsiyenin nasıl olması gerektiğini bildiğini ve bulamıyorsa kendisinin yapabileceğini düşündüğünü, bu ürünün çıkış noktasının da bu olduğunu belirtiyor.

Weatherman siyah, lacivert, yeşil, turuncu, sarı ve beyaz renkleri ile 59 dolar ve 65 dolarlık fiyatlarıyla satılıyor.

Okuyucu Yorumları