Win7'yi ne çökertti?

Windows 7'den memnundular ama birden herşey değişti. Peki Win7'de soruna ne neden oldu?

Win7'yi ne çökertti?

Windows 7 istikrar yaması, istikrarı bozuyor mu? Microsoft'un Windows 7 için çıkarttığı ve güvenlik amacı taşımayan bir güncelleme sorun çıkartıyor olabilir.

Geçtiğimiz hafta çıkan KB977074 güncellemesinin tanımında "Bu güncelleme Windows 7 ve Windows Server 2008 R2'nin istikrarını arttırmak için çıkartılmıştır" ibaresi yer alıyor. Ancak bununla birlikte, Microsoft TechNet'te yer alan bazı şikayetler, bu istikrar yamasının Windows 7'de sorun çıkarttığını iddia ediyor.

Bu yamayı kuran ve Windows 7'den son derece memnun olduğunu belirten bazı kullanıcılar, yamayı kurduktan sonra Windows 7'de donmaların başladığını aktarıyor. Bilgisayarın kapanmadan önce hala açık uygulama hatası verdiği ve zorla kapatmanın işe yaramadığı da belirtilenler arasında. PC'nin yasal yazılım kaydının kaybolduğu bile aktarılıyor...

Çözüm ne?

Çözüm ne?
Kendi halinde istikrarlı çalışıyordu

Şikayette bulunan kullanıcılar orijinal ürün anahtarlarıyla ürünü tekrar etkinleştirmekte sonuç yaşamadıklarını belirtiyor.

Bununla birlikte normalde düzgün çalışan Windows 7'de Media Center ve kayıtlı TV programlarıyla da sorunlar yaşadığı, DVD'ye bu programları yazmada sorun çıktığı aktarılıyor.

Bu tür şikayetlerin ortak noktası kullanıcıların yeni yamayı kurduktan sonra başlamış olması. Microsoft TechNet moderatörlerinin tavsiyesi ise BIOS ve sürücü güncellemesi oluyor. Bununla birlikte geçici olarak anti virüsün devre dışı bırakılması, restart ve update'in yeniden kurulması tavsiye ediliyor.

Microsoft yetkilileri güncellemenin sorumlu olup olmadığını analiz ettiklerini ancak sorun ile yaygın bir şekilde karşılaşmadıklarını belirttiler. Şimdilik bu konuda yaygın şikayetler görünmüyor.

CHIP Online'ın yorumu:

Henüz bu problemle karşılaşmadık; ancak her ihtimale karşı, Windows'u güncellemeden önce System Restore Point oluşturmanızı tavsiye ediyoruz.

Okuyucu Yorumları