Windows 10, bu cihazlara gelecek mi?

MS, hemen her cihaza Windows 10'u taşıyacak. Ama bu cihaza sahip olanların kafası biraz karışık!

Windows 10 onlara gelecek mi?

Birkaç gün önce Microsoft düzenlediği basın konferansında Windows 10 işletim sistemini tanıtmış ve hakkında pek çok bilgiyi detaylıca vermişti. Bu etkinlikte Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcılarının da Windows 10 işletim sistemine ücretsiz olarak güncellenebileceği bilgisi de yer almıştı. Öte yandan Windows RT hakkında ise çalışmalarının sürdüğünü söylemiş, fakat etraflıca açıklama yapılmamıştı.

Etkinliğin ardından Microsoft sözcüsü The Verge'e şu bilgiyi verdi: "Şu an Surface platformuna Windows 10'un işlevselliğini getirmek için çalışmalarımız sürüyor. ARM tabanlı Surface'ler hakkında ise detaylı bilgileri sizlere daha sonra ileteceğiz."

İşte bu sözler, Windows RT tabanlı Surface RT'nin Windows 102a güncellenmeyeceği söylentilerini beraberinde getirmişti. Ancak, Windows RT işletim sistemi kullanan Surface RT'nin, kısıtlı da olsa, Windows 10 güncellemesini alacağı açıklandı. Anlaşılan Windows RT, tam güncellemeye erişemeyecek ve kendi içinde Windows 10'un bazı özellikleriyle yetinmek durumunda kalacak. Windows 10'a tam bir terfi isteyen kullanıcılarsa, çareyi yeni platformlara geçmekte bulacak.

Okuyucu Yorumları