Windows 10 çıktığında, böyle dağıtılacak!

Windows 10'un size 29 Temmuz'da geleceğini bekliyorsanız, ufak bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz!

Windows 10 böyle dağıtılacak!

Microsoft, Windows 10'u bu ayın sonunda tüketicilere dağıtmaya başlayacak. Firma, test aşamasının sonlarına ulaşan işletim sistemini 3 sene içinde 1 milyar cihaza ulaştırmak istiyor.

Microsoft'un üst düzey yöneticilerinden Terry Myerson, Windows 10 güncellemesini Microsoft'un sunduğu araç üzerinden kaydolanlara nasıl ulaştıracaklarını detaylarıyla anlattı. Myerson'ın verdiği bilgilere göre Windows 10'un final yapısı, 29 Temmuz'dan itibaren Insider'lara kademeli olarak dağıtılmaya başlanacak. Windows 10'un bir kopyasını ayırttıysanız Microsoft, sisteminizi bir uyumluluk testinden geçirecek ve her şey yolundaysa Windows 10'u yükleyebileceğinizi söyleyecek.

Myerson, çoğu uyumsuzluğun Windows 10'u yüklemenize engel olmayacağını söylüyor. Burada amaç, yaşayabileceğiniz yazılımsal veya donanımsal uyumsuzluklar konusunda sizi önceden uyarmak olacak.

Myerson'ın gönderisinden güncellemeyi herkesin 29 Temmuz tarihinde almayacağı anlaşılıyor. Başka bir deyişle merakla 29 Temmuz'u bekliyorsanız, o gün geldiğinde hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz var. Ama güncelleme size o gün ulaşmasa bile, birkaç gün içerisinde Windows 10'a sahip olmuş olacağınız da kesin.

Toplu lisansa sahip iş müşterileri ise Windows 10'u 1 Ağustos'tan itibaren indirebilecekler. Windows 10 Enterprise ve Windows 10 Education da aynı tarihte indirmeye sunulacak.

Okuyucu Yorumları