Windows 7 için temkinli yaklaşanlar...

Herkes Windows 7'yi merakla bekliyor; ama bu rakamlar Microsoft'un keyfini biraz kaçırabilir...

Windows 7'ye kötü haber!

Beta'sını deneyenlerin tuttuğu, netbook sahiplerinin XP yerine kullanmak için beklediği Windows 7 işletim sistemine şirketlerin bakışı biraz daha farklı. Şirketlerin IT departmanlarında çalışanlar Windows 7'yi iyice öğrenmedenkurulum yapmak istemiyor. 15.000 bilgisayara yeni işletim sistemini kuracak büyük bir şirkette oluşabilecek sorunlar düşünülürse, özellikle dev şirketler için hemen geçmemek çok mantıklı bir davranış.

Ancak şu da bir gerçek ki XP artık iyice eskidi. Şirketlerin Windows 7'ye geçişi eninde sonunda gerçekleşecek. Ancak yapılan araştırma Windows 7'ye geçişin şirketler için ev kullanıcılarından daha uzun zaman alacağını öngörüyor.

Vista'nın aksine tepkilerin olumlu olduğu Windows 7'ye geçiş için yapılan araştırmaya binlerce şirket katıldı. Şirketler istikrarsız buldukları Vista'ya geçmek istemiyor. Microsoft'un uzun zamandır pek çok alanda ortağı olan Intel bile XP'de kaldıysa durumu siz düşünün.

Tüm rakamlar 2011'i işaret ediyor...

Tüm rakamlar 2011'i işaret ediyor...

Şirketler ekonomik kriz dolayısıyla da şimdilik yazılım bütçelerini kısmış durumdalar. Ayrıca kullanılan mevcut pek çok yazılımın XP için olduğu düşünülürse, ek yazılım masrafları çok büyüyebilir.

Araştırmanın özetini yaparsak, katılan şirketlerin yüzde 40'ı Windows 7'ye 2011'den önce geçmeyi planladıklarını söyledi. Yüzde 40'ın yüzde 34'ü 2010 sonuna kadar geçiş yapmayı planlarken, sadece yüzde 5.4'ü 2009 sonuna kadar geçiş yapmış olacak. Asıl büyük atak ise, buradaki haberimizde de söylediğimiz gibi, 2011 yılında yaşanacak. Her şeye rağmen bu rakamları, bir türlü gerçekleşemeyen Vista'ya geçişi düşünecek olursak çok iyi bir sonuç olarak değerlendirebiliriz...

Okuyucu Yorumları