Windows 7 seminerlerini izleyin!

Türkiye'nin en yetkin uzmanları sizin için hazırladı: İşte Windows 7'nin en önemli özellikleri...

7 saatte Windows 7

Windows 7'nin çıkışı yaklaştıkça bu yeni işletim sisteminin nasıl bir şey olacağı konusunda merak da artıyor. Belki beta sürümlerini denediniz, belki şu anda kullanıyorsunuz, belki de arkadaşlarınızın bilgisayarında görüp inceleme fırsatını buldunuz.

Peki Windows 7'yi bir de alanında en iyi Türk uzmanlardan dinlemek ister misiniz? Türkiye'de Microsoft ürünleri konusunda en yetkin uzman olarak kabul edilen MVP'ler (Most Valuable Professional) tarafından hazırlanan Windows 7 seminerlerini CHIP Online farkıyla bilgisayarınızın ekranına getiriyoruz.

Etkinlik hakkında
Microsoft Türkiye İstanbul binasında gerçekleştirilen ve Ineta Türkiye tarafından organize edilen "Windows 7 ile 7 saat" etkinliğinin amacı, piyasaya çıkması yakınlaşan Windows 7 işletim sistemi ile ilgili hem yazılım geliştiriciler hem de sistem yöneticilerine bilgi aktarmak, Windows 7'ye hazırlanabilmeleri için bir fikir verebilmekti. Etkinlik planlaması yapılırken sistem yöneticileri ve yazılım geliştiriciler için ayrı ayrı oturumlar hazırlandı ve gün içerisinde isteyen istediği diğer konudaki oturumları da takip edebildi.

Etkinliğin ilgi çekici yanlarından bir tanesi de katılan tüm konuşmacıların MVP (Microsoft Most Valuable Professional) olmasıydı. Etkinlikte konuşmacı olarak Baki Onur Okutucu, Burak Selim Şenyurt, Daron Yöndem, Mesut Aladağ, Muammer Benzeş yer aldı.

O 7 saatte neler oldu?

O 7 saatte neler oldu?

Beklenenin üzerinde katılım sağlayan "Windows 7 ile 7 saat" etkinliği oldukça keyifli ve neşeli bir ortamda gerçekleşti.

İki ayrı salonda gerçekleşen etkinlik için tahmin edilen üstünde bir katılım gerçekleşti ve bu katılım çok az fire vererek akşama kadar devam etti. Katılımcı sayısının fazla olması nedeniyle kapasitesi toplamda 150 kişiyi bulan salonlara sandalye takviyesi yapılması gerekti. Oturumlarda katılımcıların salon dışına da taştıkları görüldü. (Toplam katılımcı sayısı 200 civarında)

Katılımcılara dağıtılan değerlendirme formlarından çoğunlukla kurumsal katılımcıların olduğunu görmek de ayrıca heyecan vericiydi. Gönüllü bir organizasyon olarak gerçekleştirilen etkinliğe, özellikle de yaz döneminde bu şekilde bir ilgi olması sevindiriciydi.

Etkinliğin en neşeli anları yemek zamanıydı. Yoğun katılım sebebiyle salonları için ayrı ayrı vakitlerde yemek arası verildi. Özellikle sistem yöneticileri tarafındaki yemek kuyruğu oldukça uzun olduğu için yemek arası da uzun tutulmak zorunda kaldı.

Etkinlik içerisinde komik anlar da yaşandı. Ses sisteminde yaşanan aksaklık nedeniyle birkaç defa konuşma diğer salona geçtiği ve konuşmacıyı böldüğü için mikrofon kullanmaktan vazgeçildi.

Etkinlik başlangıcında şapka, defter, kalem vb. küçük hediyeler ve Windows 7 RC DVD'si dağıtıldı. Ancak yoğun talep nedeniyle oturumlara başlamadan tüm hediyeler tükendi. Gün içerisinde oldukça fazla sayıda DVD talebi yapıldı.

Gün sonunda her iki salon birleştirilerek katılım formlarından çekiliş gerçekleştirilerek bir katılımcıya imzalı bir Windows Vista hediye edildi. Hediye edilen bu Windows Vista, Windows 7 ürünü piyasaya çıktığında Microsoft Türkiye tarafından ücretsiz olarak Windows 7'ye geçişi sağlanacak.

Beklenenin üzerinde katılım sağlayan "Windows 7 ile 7 saat" etkinliği oldukça keyifli ve neşeli bir ortamda dopdolu bir içerik ile gerçekleşti. İzleyenlerin gün sonuna kadar tüm oturumları takip etmesi ve sorularıyla aktif olarak katılmaları da memnuniyetlerinin ve etkinliğinin başarısının bir göstergesiydi.


Konuşmacılar hakkında ayrıntılı bilgi için: Baki Onur Okutucu
Burak Şenyurt
Daron Yöndem
Mesut Aladağ
Muammer Benzeş

İşte videolar

Windows 7 ye Genel Bakış
Windows 7'nin getirdiği yenilikler ve özellikler
Sunan: Muammer Benzeş / MVP

Windows 7 Direct Access
VPN ihtiyacı olmadan organizasyon içerisindeki kaynaklara erişim sağlayan DirectAccess teknolojisi
Sunan : Mesut Aladağ / MVP

Windows 7 Bitlocker&Bitlocker to go
Windows 7'de Bitlocker geliştirmeleri ve taşınabilir cihazları şifrelemeyi sağlayan Bitlocker to Go özelliği
Sunan: Muammer Benzeş / MVP

Windows 7 Search Federation
Windows 7'nin kurum çapındaki tüm kaynaklarda arama yapılmasını sağlayan yeni özelliği
Sunan: Muammer Benzeş / MVP

Windows 7 UAC geliştirmeleri Problem Steps Recorder
Windows 7'de User Account Control'deki geliştirmeler ve yeni bir özellik olan Problem Steps Recorder
Sunan : Mesut Aladağ / MVP

Windows XP Mode
Windows XP ile çalışan uygulamaların Windows 7'de çalıştırılabilmesini sağlayan XP Mode özelliği.
Sunan : Muammer Benzeş / MVP

BranchCache
Merkezdeki içeriği önbelleğe alarak şubedeki bilgisayarların bu içeriğe hızlıca ulaşmasını sağlayan BranchCache özelliği.
Sunan : Mesut Aladağ / MVP

Okuyucu Yorumları