Windows 7 temize çıktı!

Windows 7, son dönemde karşılaştığı en büyük suçlamada temize çıktı. İşte sorunun gerçek nedeni...

Windows 7 temize çıktı!

Microsoft Windows 7 kullanan dizüstü bilgisayarlardaki batarya problemine daha önceki haberimizde değinmiştik.

Microsoft'un TechNet forumlarında gelen şikayetler, Windows 7'de pil ömrünün çok çabuk bittiğini iddia ediyordu. Windows 7 işletim sistemindeki pil ömrü kontrol mekanizması tarafından, yanlış alarm verilmesi sonucunda sistemin kendisini kapattığı düşünülüyordu.

Bu şikayetler üzerine Microsoft konuyu derinlemesine araştırdı ve Windows 7'nin pil ömrü kontrol mekanizmasında sorun olmadığını duyurdu. Windows'un başkanı Steven Sinofsky bizzat sistemi düzgün çalıştığını belirtti.

"Windows 7 ne pilin hızlı tükenmesine yol açmaktadır, ne de yanlış alarm vermektedir. Yaptığımız testlerde alarm veren pillerin durumunun gerçekten kötü olduğunu tespit ettik" diyen Sinofsky, bütün OEM iş ortaklarıyla da iletişime geçildiğini ve kontrol edildiğini belirtti.

Ölü pillere para ödemeyin!

Ölü pillere para ödemeyin!
Rafta kalmış mallara dikkat!

Bazı yeni dizüstü bataryalarının alarm vermesi durumuna rastlanmamış; ancak yazılımın direk batarya firmware'i üzerinden bilgi edindiği ve pilin orijinal ömrü ile mevcut durumunu kıyaslayarak uyarı verdiği aktarılıyor. Yüzde 60'ın altına düşen kapasitede Windows 7 kullanıcıya uyarı veriyor. Microsoft bu kontrol sisteminin gerçek pil durumunu gösterdiğini testlerle kanıtlıyor.

CHIP Online'ın yorumu:
Steven Sinofsky'nin açıklamasına dayanarak durumu değerlendirirsek, yeni alınan bir dizüstü pili Windows 7 altında alarm veriyorsa, Microsoft açıklamasına göre o pilin ömrü gerçekten orijinal halinde olması gerektiği gibi değil.

Aslında tüketicilerin eline dizüstü pili alımında oldukça güçlü bir kalite kontrol aracı geçmiş durumda. Rafta kalmış, hatalı üretim vb markette ucuza satılan ölü pillere karşı önlem olarak Windows 7 kullanılabilir.

Kutulu ve ambalajında açılmadan duran orijinal pillerin ömrü rafta bitmez, ama dizüstüne takılı duran pillerin dizüstü kapalı olsa bile ömrü hızla erir. Bir de yan sanayi piller, çipsiz ürünler sorun çıkartır; uzak durmakta fayda vardır.

Okuyucu Yorumları