Windows 8'de o da yok!

Pek çok Windows kullanıcısı, bu özelliğin Windows 8'de olmamasına çok kızacak...

Windows 8'de o da yok!

Hüseyin Cem Köylü

Windows 8'de Windows Media Center olup olmayacağı uzun zamandır akılları kurcalayan bir soruydu. Windows 7'de bulunan fakat neredeyse hiç kullanılmayan bir özellik olan Media Center'ın Windows 8'de de olacağı fakat kutudan çıktığı gibi değil, ek olarak indirilebilen bir özellik olacağını açıklamıştı Microsoft.

Resmi Windows 8 blogunda yapılan yeni açıklamada, Windows 8 kullanıcılarının Windows Media Center'ı "Windows 8'e Özellik Ekle" seçeneğiyle yükleyebilecekleri ve bu sayede Windows Media Center'ın tüm özelliklerinden faydalanabilecekleri yer aldı.

Eğer normal Windows 8 SKU'nuz varsa Windows Media Center için Windows 8 Pro Pack'i yüklemeyi seçebilirsiniz. Windows 8 Pro kullanıcıları ise Windows 8 Media Center Pack'i yükleyebilirler. Sonuçta iki sürüm de Media Center SKU ile Windows 8 Pro'ya sahip olacaklar.

Media Center paketlerinin fiyatları henüz açıklanmadı. Ek Media Center özelliği, DVD oynatmanın yanı sıra TV yayınlarını kaydetme, oynatma ve daha pek çok değişik özelliğe de sahip olacak. Windows 8'in tüm versiyonlarında yer alacak olan Windows Media Player ise Windows 7'dekinin aksine DVD oynatma seçeneğine sahip olmayacak.

Microsoft'un konuyla ilgili açıklaması şöyle: "Yeni Windows 8 cihazlarda optik disklerin oynatımı için markette bulunacak ve hem Blu-ray hem de DVD için mükemmel deneyim sağlayacak olan pek çok kaliteli çözüm sunacak pek çok uygulama bulunabilecek."

Okuyucu Yorumları