Windows 8'in katil özelliği!

Microsoft'un bir sonraki işletim sistemi virüsleri nasıl öldürecek? İşte meselenin özü...

Windows 8'in katil özelliği!

Microsoft'un Windows 8 ile ilgili olduğu iddia edilen slayt gösterimleri internete sızdıktan sonra bütün bilgiler birbirine bağlanmaya başladı.

Ma-Config sitesinin Windows 8 ile ilgili tahminleri oldukça sağlam temeller üzerine kurulu. Microsoft'un Fransa teknik direktörü olan Bernard Ourghanlian ile yapılan eski bir röportaja dayanan veriler, Windows 8'in gelişmiş bir sanal bilgisayar uygulamasından yararlanacağını gösteriyor.

Microsoft'un en son sanallaştırma teknolojileri olan Hyper-V V3, App-V ve MED-V'nin kullanılması mümkün. Sanallaştırma sayesinde daha önce de sözü edilen, Windows'Un fabrika ayarlarına döndürülmesi durumu mümkün.

Kir tutmayan bir Windows!

Kir tutmayan bir Windows!

Çoğu kullanıcı hali hazırda sistemlerini korumak için sanallaştırma teknolojilerinden yararlanıyor.

Windows 8'de işletim sistemi çekirdeği, temel gereksinimler ve bir de doğal anti-virüs uygulamasının normal olarak çalışması, geri kalan herşeyin ise sanal bir katmanda kullanılması oldukça mantıklı görünüyor.

Daha önceden ortaya çıkan MinWinde bu proje için biçilmiş kaftan. Temel Windows özellikleri dışında hiçbir şey barındırmayan bu işletim sistemi, pekala Windows 8 için bir temel ya da prototip oluşturabilir.

Henüz hepsi spekülasyon olmakla birlikte endüstri uzmanlarının görüşleri de bu öngörülerle uyuşuyor. Diğer özelliklerle birlikte böyle bir yapı değişimi Windows 8'i bugüne kadar çıkan bütün Windows işletim sistemlerinden daha farklı ve güvenlli hale getirebilir.

Okuyucu Yorumları