Halen Windows 8.1 kullanıyorsanız, Microsoft sizi rahatsız etmeye başlayabilir

Microsoft, Windows 8.1 kullanıcılarını artık yolun sonuna gelindiğini söyleyen mesajlarla uyarmaya başlıyor

Windows 8.1 kullananlar: Bu mesaj sizin için geliyor

Windows 8.1, 10 Ocak 2023'te ömrünün sonuna gelecek. Ve Microsoft yakında bu işletim sistemini kullananları "yaklaşan ölüm" hakkında bildirimlerle rahatsız etmeye başlayacak. Microsoft, kullanıcıların Windows 7'nin ölüm mesajına benzer mesajlar alacaklarını belirtti.

Yakında kullanım ömrü sona erecek olan Windows 8.1 ile kullanıcılara gönderilecek olan mesaj, bildirimi erteleme, 10 Ocak 2023'ten sonra tekrar alma ve daha fazlasını öğrenme seçeneklerini içerecek. Mesaj içerisinde Microsoft'un neyin sona erdiğini açıkladığı özel bir destek makalesine bir yönlendirme linki de bulunacak.

İlginç bir şekilde Microsoft, şu anda Windows 8.1'den Windows 11 ve 10'a ücretsiz yükseltme yolları sunmuyor. Bu da kullanıcıların daha yeni bir sürüm için lisans satın almayı düşünmeleri gerektiği anlamına geliyor. Windows 11 veya 10'u destekleyen yeni bir bilgisayar satın almayı düşünmeleri gerektiği de belirtiliyor çünkü Windows 8.1, yaklaşık 10 yıl öncesinin teknolojisi için tasarlandı.

17 Ekim 2013'te piyasaya sürülen Windows 8.1, Microsoft'un Windows 8'in ilk sürümüyle bozduğu şeyleri düzeltme girişimiydi. Başlat menüsü ve Başlangıç sayfası yerine masaüstünün açılması geri geldi. Windows 8.1 ayrıca Internet Explorer 11, OneDrive ile geliştirilmiş entegrasyon ve diğer ince ayarlar içeriyordu.

Windows 8.1, Apple'ın macOS'u güncellemesine benzer şekilde, Microsoft'un Microsoft Store'dan indirmenize izin verdiği tek büyük Windows güncellemesiydi.