Windows Phone tuşlarından biri "ölüyor!"

Windows Phone'lu ceplerin üzerindeki 3 dokunmatik tuştan biri, tarihe karışmak üzere...

Bir tuşun acı sonu...

Microsoft, kullanıcıların mobil işletim sistemi Windows Phone'u kullanan telefonlarda bulunan dokunmatik "geri" tuşunun fonksiyonunu tam anlayamadıklarını düşünüyor. Windows Phone üzerindeki geri tuşu, eğer bir uygulama yeni açılmışsa, uygulamayı kapatıyor. Uygulamada farklı ekranlara ulaşılmışsa, önceki ekrana dönüşü sağlıyor. Eğer bir menü açılmışsa, menüden çıkmayı sağlıyor. Ayrıca düğmeye sürekli basılı tutulunca, daha önce açılmış uygulamaları görüp bunlar arasında geçiş yapmak mümkün oluyor.

Ancak tüm bu fonksiyonların kullanıcıların aklını karıştırdığını fark eden Microsoft, Windows Phone 8.1 güncellemesinin ardından yeni telefonlarda geri tuşunu kaldırmayı planlıyor. Bu bilgiye ek olarak Microsoft, Windows Phone 8.1 güncellemesi ile 10 inç'e kadar olan tablet ekranlarını destekleyeceğini açıkladı. Böylece işletim sistemi tüm tablet ekranlarında sorunsuzca çalışabilecek. Ayrıca Windows Phone 8.1 RT sisteminin, daha önce 7 inç'in altında çıkan sorunları da gidereceği ve 6 inç boyutundaki phabletlerde de Windows RT'nin sorunsuzca çalışacağı vurgulandı.

Windows Phone 8.1 için Multitasking iyileştirmesi ve iOS ile Andorid'de olduğu gibi bir "notification center" özelliğinin gelmesi de bekleniyor.

Okuyucu Yorumları