Windows XP SP3 Türkçe mercek altında

CHIP Online Windows XP Service Pack 3 Türkçe'yi sizin için tüm ayrıntıları ile inceledi...

İlk test: SP3 Türkçe

Birçok Windows kullanıcısının uzun süredir beklediği an geldi ve iki gün önce XP için hazırlanmış son servis paketinin Türkçe sürümü indirilmeye sunuldu. CHIP Online farklı ile bu güncellemeye herkesten önce ulaştınız.

Daha önce XP Service Pack 3'ün içeriği ve getirdiği yeniliklerle ilgili bir makale yayımlamıştık. O yüzden SP3'ün içeriği hakkında yeniden bilgi vermeye gerek duymuyoruz. Bu makalede özellikle Türkçe Windows XP kullananlara Service Pack 3'ün kurulumu ve kurulum sonrasındaki değişiklikleri görsel olarak ifade edeceğiz. Temel alınan sürüm Windows XP Service Pack 2 olacak. Daha detaylı bir şekilde ifade etmek gerekirse: SP3'ün kurulumu için zamanında içine sadece Service Pack 2 dâhil edilmiş bir Windows XP kurulum CD'si kullanıldı. Sistem kurulduktan sonra hiçbir yama yüklenmeden doğrudan Service Pack 3 Türkçe'nin kurulumuna başlandı.

Download: Windows XP Service Pack 3 (Türkçe - 32 Bit)

Kurmadan önce bilmeniz gerekenler

Kurmadan önce bilmeniz gerekenler
Winver: Windows sürümünü kontrol etmenizi sağlayan komut.

Yükleyen kişilerden gelen geri bildirimler göz önünde bulundurulduğunda Service Pack 3 kurulumunun son derece sorunsuz gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Elbette istisnai durumlar olacaktır, zira güncelleme boyutu (sadece SP2 kurulu bir sistem için) son derece büyük ve bazı sistemlerde kurulum öncesi veya sonrası sorunlar çıkabiliyor. Tavsiyemiz temiz bir Windows XP kurulumu ardından Servis Pack 3'ü kurmanız yönünde olacaktır. Fakat var olan Windows kurulumunuzun stabilitesinden bir şüpheniz yoksa yahut sisteminize sürekli program kurup kaldıran birisi değilseniz, mevcut Windows'unuzun üzerine SP3'ü rahatlıkla kurabilirsiniz.

SP3 hakkında bilinmesi gerekenler:
- Her ne kadar Microsoft, Servis Paketlerinin kümülatif olduğunu söylese de size tavsiyemiz SP1 veya SP2 yüklü bir sisteme SP3 kurmanız olacaktır. Teoride hiçbir yama kurulu olmayan tabiri caizse "Windows XP RTM" üzerine SP3 kurulabilmeli. Fakat bazı kullanıcılar SP3'ün bu şekilde kuramadıklarını ve kurulum sırasında bazı hatalar aldıklarını söylüyorlar.
- SP3, SP2 gibi devrimsel yeni özellikler içermemektedir. Microsoft genel olarak yama toplama üzerinde durmuştur. Yani SP2'den bu yana çıkmış güncellemeler tek bir paket haline getirilmiştir.
- Kaput altında yapılan ufak değişiklikler vardır. Bunların çoğu Windows XP'nin Vista ve Server 2008 ile ağ ortamında sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlıyor. SP3 yükledikten sonra günlük PC kullanımınızda herhangi bir değişiklik olmayacak.

<strong>Winver:</strong> Windows sürümünü kontrol etmenizi sağlayan komut.- Windows XP'nizi belli başlı tema paketleri ile modifiye ettiyseniz Service Pack 3 kurulumundan sonra bu tema paketleri devre dışı kalabilir. Zira sistem dosyalarının sürümleri (doğal olarak tema dosyaları da) SP3 ile değişiyor.
- Hiçbir şekilde üzerinde modifiye olmayan ham bir Windows XP CD'si ile kurulum yapıp sonrasında SP3'ü kurmanızı tavsiye ediyoruz. Service Pack 3 her ne kadar ufak çapta bir güncelleme olsa da Windows sistem dosyalarını ve kurulumunu güncelliyor.
- Windows kurulumda yapılan bir değişiklik: İçine SP3 entegre edip hazırladığınız Windows CD'si ile kurulum yaparken ürün anahtarı girmenize gerek kalmadığını göreceksiniz. Aynı Windows Vista'da olduğu gibi ürün anahtarı girmeden de kurulum yapabiliyorsunuz. Elbette bu işi kurulum sonrasında yapmanız talep edilecektir.
- Service Pack 3'ü diğer servis paketlerinde olduğu gibi XP'nin hem Home hem de Professional sürümüne kurabilirsiniz

Şimdiyse sizi Windows XP SP3 Türkçe sürümünün kurulumunu ve sonrasını görselleştiren resim galerimize davet ediyoruz.

Download: Windows XP Service Pack 3 (Türkçe - 32 Bit)

Okuyucu Yorumları