Yahoo'da hareketli günler yaşanıyor

Yahoo CEO'su Marissa Mayer, firmanın bazı birimlerinde ciddi kesinti kararları aldı!

Yahoo'da neler oluyor?

Teknoloji endüstrisinin önemli firmalarından Yahoo'da bazı ilginç gelişmeler yaşanıyor. Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre firmanın önemli birimlerinde birçok çalışanıyla yollarını ayırdığı belirtiliyor.

Söz konusu kaynaklar, firmanın mevcut CEO'su Marissa Mayer yönetiminde yeterince gelir elde edemediği için büyük ve geniş ölçekli bazı kesintilere gittiğini açıkladı. Özellikle medya ve satış departmanında önemli kesintilerin uygulandığı ve 1500'den fazla çalışanın işten çıkarıldığı söyleniyor. Mayer'in daha etkili bir büyüme için daha çok arama motoru alanına odaklandığı belirtiliyor.

Söz konusu işten çıkarmalar konusunda, Mayer'e McKinsey & Company, Goldman Sachs ve Qatalyst Partners gibi kurumların da bazı tavsiyeler verdiği belirtiliyor. Bu kararın firmanın Çinli Alibaba Group'la olan ayrılığı boyunca da bu zor dönemi daha iyi bir biçimde atlatabilmesi için verdiği tahmin ediliyor.

Uzun bir süredir firmada bir revizyon yapmaya çalıştığı bilinen Mayer'in bu çabasının bir tür kısırdöngüye dönüştüğü ve Yahoo'nun beklediği sıçramayı bir türlü gerçekleştiremedğini söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları