Yalan iddiasına Google'dan cevap!

Microsoft'un Google'a yalancı dediği şok açıklamaya Google'dan cevap gecikmedi. İşte o cevap!

Google'dan jet cevap!

Sizlere geçtiğimiz günlerde Google'la Microsoft arasındaki iplerin gerilmesine neden olan FISMA sertifika tartışmasını ve Microsoft'un Google'ı nasıl yalancılıkla suçladığını bildirmiştik. Google'ın bu ağır suçlamaya cevabı tabii ki gecikmedi.

Google Enterprise ekibinden David Mihalchik şu açıklamalarda bulundu; "Biz mahkemeyi ya da müşterilerimizi yanlış yönlendirmedik. Google Apps 2010 yılında FISMA sertifikasını aldı. Hükümet için Google Apps ise aynı ve hatta daha da geliştirilmiş güvenliği olan bir sistem. Planlandığı gibi Birleşik Devletler Hizmetler Yönetimi'yle belgelerimizi güncellemeye devam ediyoruz."

Açıklama ve sertifika durumu kulağa mantıklı gelse de hükümetle yapılan işler, Microsoft odaklı bir araştırma firmasında analist olan Donald Retallack'a göre, bu şekilde yürümüyor. Retallack, Microsoft'un haklı olduğunu düşünürken, Google Apps'in FISMA sertifikasının olması Hükümetler için yapılan Google Apps'in de aynı sertifikaya sahip olması anlamına gelmediğini belirtiyor; "Bu bir elektrikçinin bir evi yaptığı için sertifika alması ve yaptığı bütün evlerinin sertifikalanması gibi." Durumun tecrübesizlikten kaynaklandığını belirten analist, Microsoft'un hükümet çalışmaları konusunda yıllara yayılmış büyük bir tecrübesi olduğunu da ekliyor.

Okuyucu Yorumları