Yapay zeka, görsel boyutlarını iyice küçültecek!

Google, görsel boyutlarının iyice küçülmesini sağlayan yeni bir yapay zeka geliştiriyor!

Google'dan yeni yapay zeka hamlesi!

Akıllı telefonlarda giderek daha fazla zaman harcıyor olmak ve multimedya özelliklere daha sık kullanmak depolama alanlarının da önemini daha da arttırıyor. Çoğu cihazın halen sadece 16 GB'la geldiğini düşünürsek en küçük bir tasarruf olanağının bile milyonlarca kullanıcıyı rahatlatacağını söyleyebiliriz.

Google bu doğrultuda önemli bir adım atarak telefonlarımızda bulundurduğumuz binlerce görselin boyutlarında önemli küçültmeye gitmeye hazırlanıyor. Bunun için bir tür yapay zekadan yararlanan firma, rastgele seçilen sıkıştırılmış altı milyon görselin çok küçük 32 x 32 piksel'lik parçalarını bir nöral ağ içerisinde besliyor.

Google, bu ağın onları daha da sıkıştırabileceğini umarak her bir görseldeki en az sıkıştırılmış fragmanları kullanıyor. Mevcut sıkıştırma araçlarının bu fragmanları daha da sıkıştırmak da artık zorlandığı biliniyor. Google'ın bu nöral ağının ise çok daha iyi bir iş çıkararak bütün bir görselin boyutunu çok daha küçültebileceği tahmin ediliyor.

Henüz geliştirilme aşamasında olan ve şimdiye kadar başarılı sonuçların elde edildiği bu teknolojinin yakın bir gelecekte hem akıllı telefonlarda hem de sunucu yüklerinde önemli bir avantaj yaratması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları