Yapay zeka ilk kurbanını verdi: Discord'un Clyde'ı kullanımdan kaldırılıyor

Discord, sadece birkaç ay önce kullanıma sunduğu yapay zekalı sohbet robotu Clyde'ı iptal etmeye hazırlanıyor.

Yapay zeka ilk kurbanını verdi: Clyde kullanımdan kaldırılıyor

Discord'un test ettiği sohbet robotu Clyde'ı sevenleri üzecek bir haber geldi. Discord, sohbet robotu Clyde'ı Aralık ayında kullanımdan kaldırıyor. Sohbet robotu sadece birkaç ay önce kullanıma sunulduğundan, oldukça hızlı bir kapama söz konusu.

Clyde Mart ayında deneysel bir özellik olarak duyurulmuştu. Basına yapılan bir sunumda Discord, kullanıcıların @Clyde yazıp ardından sorgularını yazarak sohbet sırasında onu nasıl çağırabileceklerini göstermişti. Sohbet robotu, genel bir bilgi sorusunu yanıtlamaktan, bir rehber sağlamaya veya size bir şaka yapmaya kadar her şeyi yapabiliyordu.

Clyde, Discord'un yapay zeka destekli birçok botundan sadece biri. Aynı zamanda iki tane daha bulunuyor: AutoMod AI ve Conversation Summaries. İlki, sunuculardaki kötü sohbetleri ortadan kaldırarak platformun aşırı çalışan modlarına yardımcı oluyor. İkincisi ise kaçırdığınız uzun konuşmaları özetlemek için mesajları bir araya getirerek FOMO konusunda size yardımcı oluyor.

Kısa süre önce yayınlanan bir mesajında şirket aniden Clyde'ın ay sonunda devre dışı bırakılacağını ve 1 Aralık 2023 itibariyle kullanıcıların artık DM'lerde, Grup DM'lerinde veya sunucu sohbetlerinde Clyde'ı çağıramayacağını duyurdu.

Discord, birkaç ay önce OpenAI'nin API'sini kamuya açmasıyla başlayan yapay zeka destekli chatbot trendine katılan başlıca platformlardan biriydi. Slack, Snapchat ve Microsoft, yapay zeka kervanına katılan diğer şirketlerden sadece birkaçı.

Discord yine de Clyde'ın deneysel olduğunu açıkça belirtmişti. Şirket bu özelliği yalnızca sınırlı sayıda sunucuda başlattığını söyledi ve verdiği bir demeçte, "Clyde, sunucuların küçük bir yüzdesiyle paylaşılan bir deney. Discord sürekli olarak kullanıcılara yeni özellikler ve deneyimler sunmak için çalışıyor. Clyde bu çalışmanın bir parçası ve gelecekte yeni kullanıcı deneyimlerini ortaya çıkarmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

Belki de bu özellik daha sonrasında yenilenmiş olarak bir geri dönüş yapacak olabilir. Discord'un yapay zeka destekli sohbet robotuyla ilgili niyetinin ne olduğunu zaman gösterecek.