Yeni internet yalanı: Montauk canavarı

Bir internet dedikodu sitesinin ortaya attığı iddia internet üzerinde yayılmaya devam ediyor. Yakında kapınızda!

Yeni internet yalanı!

Long Island'ın turistik Montauk sahillerine vurmuş halde geçen ay bulunan esrarengiz hayvan leşinin ilk fotoğrafı, dedikodu sitesi Gawker.com'a geçen hafta düşmüştü.

Fotoğrafı 12 Temmuz'da çektiğini ve gaga gibi görünen bir ağza, keskin dişlere ve tüysüz bir bedene sahip yaratığın ne olduğunu bilmediğini söyleyen kadına önce yalancı muamelesi yapıldı. Ardından karaya vuran cansız hayvanı gören ve fotoğrafını çeken başka tanıklar da çıktı. Bir tanık, esrarengiz keşiften kısa süre sonra plaja yaşlı bir adamın gelip "Bunu duvarıma asarım" diyerek hayvanı sürükleye sürükleye götürdüğünü söyledi.

Pitbul olabilir
Hayvanın iki farklı açıdan çekilen fotoğrafları, bloglarda yaklaşık bir aydır heyecanla tartışılıyor. Esrarengiz yaratığın ne olduğuna dair birçok teori var. Hatta CNN ve Fox News gibi ciddi medya kurumları da tartışmaya müdahil oldular. Fox News'a konuşan bir uzman, yaratığın bir rakun olduğunu iddia etse de, en çok kabul gören açıklama, burnu koparılmış, çürümek üzere olan bir pitbul olduğu yönünde. Ancak hayvanın pençelerinin köpeğe benzemediğini iddia eden komplo teorisyenleri, "Bu, Atlas Okyanusu'ndaki gizli nükleer denemeler yüzünden mutasyona uğramış bir yaratık" diyorlar.

Bir başka popüler teori, olayın tamamen uydurmaca olduğu ve aslında bir reklam kampanyası başlatmak amacıyla yayıldığı yönünde. İnternet sayesinde, viral (virüs gibi yayılan) pazarlama tekniklerinin giderek tutulduğunu belirten uzmanlar, bu ihtimali olasılık dışı görmüyor.

Dün bir enerji içeceği firmasının "Montauk Canavarı'nı canlı yakalayana para ödülü" vaadetmesi ise, fırsatçılık olarak niteleniyor...

Okuyucu Yorumları