Yeri yerinden oynatmayan 5 mobil teknoloji!

Bu 5 teknoloji için "dünyayı yerinden oynatacak" dediler ama sonuç tam da öyle olmadı...

Hani her şey değişecekti?

Giderek küçülen, çoklu dokunmatik, bulut depolama alanlarına bağlanabilen cihazlar, teknolojiye meraklı olanlarımız için büyük bir heyecan kaynağı. Ancak zaman zaman inanılmaz bir gelişme olarak önümüze sunulan ve bazen bizim de her şeyi baştan aşağı değiştireceğini düşündüğümüz yenilikler, o kadar da çok şeyi değiştirmeyebiliyor. İşte geçen sene ortaya çıkan, ancak yeri yerinden oynatmayan 5 teknoloji:

Siri: Apple tarafından satın alınan ve 2 sene boyunca daha da iyileştirilen teknoloji, ilk ortaya çıktığında büyük bir ilgi gördü. Herkes telefonuna dokunmak yerine onunla konuşmaya başlamıştı. Ancak birkaç hafta sonra hizmette sorunlar baş gösterdi. Siri, bazen sunuculara bağlanamıyor, bazen sorgulara geç yanıt veriyor ve dahası ses algılama yeteneği kötüye gidiyordu.

Bir USA Today anketine göre iPhone 4S kullanıcılarının yarısına yakını, artık Siri'yi kullanmıyor. Teknoloji hala beta aşamasında olsa da şimdiye kadar bir düş kırıklığı yaratmış görünüyor.

webOS

webOS
webOS'lu cepler piyasaya çok geç kalacak gibi görünüyor

webOS: HP, bir sene önce Palm'ın webOS platformunu tüm mobil HP cihazlarında kullanacağını söylemişti. Birkaç webOS'lu cep ve Temmuz'da HP TouchPad tableti tanımıştı. Ancak tablet başarısız oldu ve WebOS arayüzünün tabletler için çok uygun olmadığı ortaya çıktı. Ancak TouchPad'in sonraki sürümleri daha iyi olabilirdi. webOS, iOS ve Android ile gerçekten rekabet edecek bir işletim sistemiydi.

HP yöneticileri, Ağustos ayında webOS donanım işi dahil Kişisel Sistemler Grubu'nu satmak istediklerini açıkladılar. Aralık'ta ise webOS'un açık kaynak kodlu olarak yayınlanacağı açıklandı.

Yeni HP başkanı ve CEO'su Meg Whitman, WebOS'un açık kaynak kodlu hale getirilmesinin 3-4 yıl alacağını söyledi. Ancak günde 750.000 yeni Android cihazı etkinleştiren Google'ı ve geçen senenin son çeyreğinde 37 milyon iPhone satan Apple'ı düşündüğünüzde bu süre, fazlasıyla uzun. Dolayısıyla webOS'lu cepler piyasaya sürülmeye hazırlandığında, her şey için çok geç olabilir.

35 dolarlık Hintli tablet

35 dolarlık Hintli tablet
35 değil 50 dolara satıldı, kullanılması ise oldukça zordu

35 dolarlık Hint tableti: Hindistan insan kaynakları gelişimi bakanı Kapil Sibal, 2010'un yaz aylarında yeni bir donanım mühendisliği sayesinde milyonlarca öğrenciye, tanesi 35 dolar fiyata sahip güneş enerjili tablet sunacağını duyurmuştu.

Bu, Hindistan'daki eğitim için yeni bir dönem olacak, e-kitaplar ve videolu dersler inanılmaz derecede düşük maliyetle sunulabilecekti. Ancak Sibal'ın vaatleri gerçeğe dönüşmedi. Proje, tarihi geçmesine rağmen vaadettiği tabletlerin sadece yüzde 1'ini sunabildi (10.000 birim). Tabletler güneş enerjili değildi ve Hintli bir şirket tarafından geliştirilmemişti. 35 dolardan daha pahalıydı ve kullanımı oldukça zordu.

Kablosuz şarj ve yüksek isabetli titreşimler

Kablosuz şarj ve yüksek isabetli titreşimler
Telefonu ağırlaşırmadan kablosuz olarak şarj etmek, pek mümkün değil

Kablosuz şarj: Kablosuz şarj teknolojisinin geçtiğimiz sene yaygınlaşması bekleniyordu. Ancak bu sene bile önde gelen herhangi bir cebin bu teknolojiyi kullandığını görmüyoruz. Üçüncü parti kablosuz şarj sistemleri ağır kılıflar gerektiriyorlar ve bu telefonunuzun hafifliğinden vazgeçmeniz anlamına geliyor.

Yüksek isabetli titreşimler: Immerison Corp. adındaki bir şirket, iki senedir taşınabilir cihazlarda kullanılabilen ve hissedilebilir bir geri besleme sağlayan teknolojiyi bizlere tanıtıyordu. Immersion'un tanıtımlarında bir takım oyunlar da gösterilmişti. Şirket, hedeflerinin cep telefonları ve tabletler olduğunu söylemişti. Ancak 2012'ye geldik ve tabletlerimiz ve ceplerimiz, hala sadece titreşiyorlar.

Okuyucu Yorumları