"Yok artık" dedirten trafik canavarı!

Araba kullanırken aynı anda cep telefonuyla ilgilenen çok insan görmüş olabilirsiniz. Ama bu kadarını görmeyi bırakın, hayal bile edemezsiniz!

"Yok artık" dedirten trafik canavarı!

Akıllı telefonların artık gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu su götürmez bir gerçek. Fakat bu mobil cihazlara olan bağlılığımızın gündelik hayatın neredeyse her anına etki etmesi gibi bir durum da söz konusu. Öyle ki, araba kullanmak gibi sürekli dikkat gerektiren işler esnasında resmi makamlar sürücülerin akıllı telefon kullanmamaları konusunda düzenli uyarılar yapıyor.

ABD'nin Pennsylvania eyaletindeki bir caddede gizlice kaydedilen bu görüntüler ise söz konusu uyarıların dozunun da artık arttırılması gerekebileceğine işaret ediyor. Görüntülerde bir kadının araba kullanırken iki eliyle telefonu tuttuğu ve direksiyonu ise ayaklarıyla idare ettiği anlaşılıyor.

Sarah Delong adlı bir ABD'li tarafından kaydedilerek yerel bir kanala gönderilen video akıllı telefon bağımlılığının ne düzeylere ulaşabileceğini göstermesi açısından oldukça ilginç. Delong'un konuyla ilgili verdiği demeç ise en az bu görüntüler kadar şaşırtıcı: "Kocamla birlikte onu arabayla 20 dakika boyunca takip ettik. Bir noktadan sonra dikkatini çekmek için kornaya bastık ve ona bağırdık. Bize verdiği tepki ise sadece basit bir sırıtma oldu."

Geçtiğimiz günlerde İskoçya'da bir bisikletli tarafından çekilen görüntülerde de bir sürücünün arabasında giderken aynı anda bir akıllı telefon, kulaklık ve dizüstü bilgisayar kullandığı görülüyordu.

ABD hükümeti tarafından yayınlanan veriler 2014'te ülkede benzer durumlar nedeniyle dikkati dağılan sürücülerin yol açtığı kazalarda 3179 kişinin öldüğünü ve 431 bin kişinin yaralandığına işaret ediyor.

Okuyucu Yorumları