YouTube, farklı video türlerini farklı sekmelere ayırarak karışıklığa son verecek

YouTube, canlı yayınlar, standart videolar ve Shorts videolarının yarattığı kargaşayı yeni sekmeler ile çözmeyi amaçlıyor.

YouTube, farklı video türlerini farklı sekmelere ayırıyor

YouTube izleyicileri için yeni bir güncelleme daha sunuldu. Video paylaşım hizmeti, en sonunda normal videoları ve 60 saniye ile sınırlı video parçaları olan Shorts arasında net bir şekilde ayrım yapmak için farklı sekmeler ekliyor.

Yeni değişiklik, izleyicilerin bir içerik oluşturucunun kanal sayfasını incelerken izlemeyi tercih ettikleri içeriği keşfetmelerini hem daha kolay hem de basit hale getirecek. Tüm video yüklemelerini (uzun metrajlı videolar, Kısa videolar ve canlı yayınlar dahil) tek bir Videolar sekmesinde görmek yerine, kullanıcılar farklı kategorilere ayrılmış yeni sekmeler görecekler.

Shorts sekmesi

Kısa video kliplere özel bir sekme... Shorts özet akışında YouTube Shorts izliyorsanız ve akıştan bir içerik oluşturucunun kanalına geçmeyi denerseniz Shorts sekmesine yönlendirilirsiniz.

Canlı sekmesi

Şu anda etkin, planlanmış veya arşivlenmiş olanlar da dahil olmak üzere tüm akışları bu sekmede bulacaksınız.

Videolar sekmesi

Uzun biçimli içeriğe ev sahipliği yapıyor. Artık bunun altında listelenen Shorts veya canlı yayınları görmeyeceksiniz.

Bu değişiklik, içeriği keşfetmenin ve tüketmenin daha akıcı bir yoluna sahip olmakta isteyen kullanıcılardan gelen geri bildirimler üzerine gerçekleştirilmiş gibi gözüküyor. Güncelleme yayınlanmaya başlandı ve önümüzdeki haftalarda hem YouTube uygulaması hem de web sitesi için tüm platformlarda kullanılabilecek.